Mersinli Öğrenciler ABD’de Türkiye Adına Yarışacak

Mersin Fen Lisesi öğrencileri İrem Peker ve Burcu Usta, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) en prestijli yarışması INTEL ISEF 2012’de Mersin’i temsil edecekler.

Mersinli Öğrenciler ABD’de Türkiye Adına Yarışacak
Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü 'nden yapılan açıklamaya göre, Mersin Fen Lisesi öğrencileri İrem Peker ve Burcu Usta, “TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması”nda “Aile Hekimliği Sisteminin Sosyolojik Analizi - Mersin Örneği” adlı proje ile sosyoloji dalında Türkiye birincisi oldular.

İki başarılı öğrenci, bu projeleri ile ABD 'de gerçekleştirilen INTEL ISEF 2012 (International Science and Engineering Fair 2012) yarışmasına davet edildiler. İrem ve Burcu, her yıl binin üzerinde öğrencinin katıldığı yarışmada Mersin 'i ve Türkiye 'yi temsil edecek.Yarışma ile ilgili bilgi veren Proje Danışmanı Mehmet Sevgili, öğrencilerinin ABD 'ye davet edilmelerinden büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Türkiye 'ye büyük bir başarıyla dönmek istediklerini belirten Sevgili, her yıl düzenlenen ve 65 ülkeden bin 500 'ü aşkın öğrencinin katılımıyla gerçekleşen yarışmada, Türkiye 'yi proje sahibi öğrenciler İrem Peker ve Burcu Usta 'nın temsil edeceğini bildirdi. 13-19 Mayıs 2012 tarihleri arasında ABD 'nin Pensilvanya Eyaleti 'nde yapılacak “Bilim ve Mühendislik Yarışması”na Mersin 'den ilk defa katılım gerçekleştiğini ifade eden Sevgili, “ABD 'nin en prestijli yarışmalarından kabul edilen INTEL ISEF 2012 öğrencilere staj, para, burs, eğitim desteği gibi ödüller veriyor. Projenin 2012 ödül bütçesi 4 milyon dolar. Öğrencilerimizin iyi bir derece alacaklarını ümit ediyoruz” dedi.

Sosyoloji dalında katıldıkları, “TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması”nda iki projeyle, aynı yıl hem Türkiye birinciliğini hem de Türkiye ikinciliğini kazanarak bir ilke imza attıklarını anlatan Sevgili, “Bu süreçte öğrencilerimiz İrem Peker ve Burcu Usta 'ya üstün başarılar diliyorum” diye konuştu.
Kaynak: İHA