Kent Meydanı Projesi’nde Jüri Tartışmaları

Ödemiş Belediyesi’nce, belediye hizmet binasının yıkılmasının ardından oluşturulacak Kent Meydanı için açılan “Kent Meydanı Proje Yarışması” ile ilgili tartışmalar yaşanıyor.

Kent Meydanı Projesi’nde Jüri Tartışmaları
Konuyla ilgili yazılı olarak uzun bir basın bir basın açıklaması yayınlayan TMMOB Peyzaj Mimarları Odası, yürütülen proje yarışmasıyla ilgili 2 Şubat 'ta resmi olarak yapılan başvuruya Ödemiş Belediyesi 'nden henüz yanıt verilmediğini öne sürüldü. Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin ise, 5 Mart tarihinde Peyzaj Mimarları Odası 'na yazılı yanıt verildiğini söyledi.Peyzaj Mimarları Odası 'nın başvurusunda, kent meydanı jürisinde en az 2 peyzaj mimarının bulunması istendiği, ancak Başkan Keskin 'in “Bunlar daha fazla olmayı ve bu projeyi kendilerinin yürütmesini istiyorlar” dediği öne sürülmüştü. Oda 'dan yapılan açıklamada, Başkan Keskin 'in kendilerine ilişkin “kurumsal varlığı ve nezaketi zedeleyeci” ifadeler kullandığının yerel basından öğrenildiğini savunuldu.

Açıklamada ayrıca, “Yarışmalar Yönetmeliği 'nin 18. Maddesi gereğince 'Ortakçıl yarışmaların jüri teşkilinde, meslek disiplinlerinin yarışmadaki ağırlığına uygun bir dağılım sağlanmalıdır ' ve '7 kişilik jürilerde en az ikisi, yedek jüri üyelerinin ise en az biri Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 'nin ilgili meslek odasından istenecek ' hükümleri yerine getirilmemiştir. Dolayısıyla bu eksiklik olarak değerlendirilmektedir” denildi.

“5 MART 'TA ODA 'YA YANIT VERİLDİ”

Odanın talep ve itirazlarıyla ilgili daha önce 5 Mart 'ta yanıt yazısının yazıldığını bildiren Belediye Başkanı Bekir Keskin de, bu yarışmada kesinlikle “peyzaj mimarlığı” disiplinin göz ardı edilmediğini belirterek, yarışma jürisinde 1 asil 1 yedek ve danışma kurulunda da 1 danışman üye olmak üzere toplam 3 peyzaj mimarının görev alacağını kaydetti. Yönetmeliğe uygun hareket ettiklerini savunan Keskin, asil jüri için üç meslek odasından üye talep ettiklerinin altını çizdi.
Kaynak: İHA