Diyanet-sen Siirt Şubesi'nden Başkan Sadak'a Destek Ziyareti

Diyarbakır Özel Yetki Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın görevinden alınmasıyla ilgili yapılan başvuru ardından, Siirt Diyanet-Sen Şubesi Başkan Sadak'a destek ziyaretinde bulundu.

Diyanet-sen Siirt Şubesi'nden Başkan Sadak'a Destek Ziyareti
Siirt Diyanet- Sen Şube Yönetimi Şube Başkanı A. Hakim Şendul başkanlığındaki yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ı makamında ziyaret ederek verilen karardan dolayı üzüntülü olduklarını ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Şendul, Diyanet-Sen Siirt Şubesi olarak Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'a verilen hapis cezasının onaylanması ve görevden alınması için İçişleri'ne yapılan başvurunun hayata geçmesi halinde kentte huzursuzluk yaşanacağını belirterek, Siirtbaşta olma üzere tüm ülkede her zaman huzur hakim olmasını istediklerini ifade etti.

Selim Sadak ise, kentte bulunan çok sayıda STK'nın kedisini arayarak karardan dolayı üzüntülerini ve desteklerini ilettiğini ve kararın hayatta geçirilmemsi için başta Cumhurbaşkanı olmak üzere konuyla ilgili olarak yetkili mercilere istek ve düşünlerini anlatan başvuruların yapıldığını söyledi. Örgütlü toplumların sorunlarını çözebildiği ifade eden Sadak, cezaya konu olan konuşmasının arkasında olduğunu ve bunu içinkimseden bir af dilemediğini ifade etti.
Kaynak: İHA