Beyşehir Gölü'nde Olta Avına da Yasak Geldi

Beyşehir Gölü'nde su ürünleri avlanma yasağı döneminde bu yıl geçtiğimiz yıllardan farklı olarak sportif olta avcılığı da yapılamayacak.

Beyşehir Gölü'nde Olta Avına da Yasak Geldi
Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük başkanlığında toplanan komisyon, 15 Mart'tan itibaren başlayacak su ürünleri avlanma yasağı döneminde göl sınırları çevresinde olta ile amatör avcılığa da yasak getirdi.

Av yasağı öncesinde Beyşehir Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Mustafa Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Nedim Özata, Beyşehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisi Mehmet Şener, Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erol Erdoğan ile göle kıyısı olan Konya'nın Hüyük, Isparta'nın Şarkikaraağaç ve Yenişarbademli ilçelerinin yetkililerinin de katıldığı toplantıda su ürünleri avlanma yasağı dönemine ilişkin uygulanacak kararlar masaya yatırıldı. Komisyonun aldığı kararlar daha sonra kamuoyuna açıklandı.

Açıklamada, 15 Mart'tan itibaren su ürünleri av yasağı süresi içerisinde göle hiçbir surette balıkçı teknesinin açılamayacağı, mahallinde bulunan balıkçı teknelerinin kendi limanlarında toplu olarak karaya çekileceği belirtildi. Balık satış yerleri ve fabrikaların yasağın başlamasından itibaren 24 saat içerisinde ellerinde bulunan balık miktarını, stok tespiti için İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bildireceği, alınan kararlarla ilgili her türlü yasağa uymayanlar hakkında yasal işlem başlatılarak cezai işlem uygulanacağı anımsatıldı.

Bu arada, 15 Mart 2012 tarihinden itibaren göle balıkçı teknesi çıkışına izin verilmeyeceğinden, tüm balıkçıların bu tarihten önce göl içerisindeki atılı bulunan her türlü av malzemelerini gölden çıkarmaları gerektiği de vurgulandı.Öte yandan, profesyonel avcılığın yanı sıra bu yıl amatör olta avcılığına da yasak getirildi. Yasak dönemde Beyşehir Gölü'nde amatör (sportif) amaçlı su ürünleri avcılığının da yasak olduğu kaydedildi. Beyşehir Gölü'nde geçtiğimiz yıllarda yasak dönemlerde Beyşehir Köprüsü ve Karaburun mevkisi ile Gölyaka-Şarkikaraağaç yolu üzerinde bulunan Pereme ile Sulak (cennet) mevkisi arasındakı kıyı bölgede amatör amaçlı olta avcılığına Kaymakamlık oluru ile müsaade ediliyordu. Ancak, bu yıl amatör avcılığa bu izin çıkmadı. Olta avcılığı, Beyşehir Gölü'nde ancak yasağın kalktığı 15 Haziran 2012 tarihinden itibaren yine bu belirtilen alanlarla sınırlı olarak yapılabilecek. Yani, gölün diğer kesimlerinde olta avcılığına müsaade edilmeyecek.
Kaynak: İHA