AÜ Öğrencileri Texo Regıon V Yarışmasında İkinci Oldu

Her yıl düzenli olarak ABD'nin Texas eyaletinde yapılan TEXO REGION V isimli uluslararası mühendislik yarışmasına bu yıl ilk kez bir Türk üniversitesi olarak Akdeniz Üniversitesi (AÜ) davet edildi.

AÜ Öğrencileri Texo Regıon V Yarışmasında İkinci Oldu
AÜ, yarışmadan ikincilik ödülü ile döndü.Akdeniz Üniversitesi (AÜ)Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, Yapı İşletmesi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aynur Kazaz aracılığı ile yapılan işbirliği çerçevesinde İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Tolgahan Yılmaz, Saleh Cheade ve Gözdenur Ergin'den oluşan ekip yarışmaya katıldı.Yarışmaya, Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri ile Texas Tech University öğrencilerinin birlikte bir ekip olarak 'Dizayn ve İnşa Et' kategorisinde katıldıklarını aktaran Doç. Dr. Aynur Kazaz, “Farklı ülkelerden toplam 16 takımın katıldığı yarışmada öğrencilerimiz ikinci olmayı başardı. Bu ikincilik aslında, Akdeniz Üniversitesi olarak verilen eğitimin, uluslararası seviyede olduğunun bir göstergesidir” diye konuştu.

Doç.Dr. Kazaz, “Yarışmada öğrencilerden istenen proje planlaması, proje takvimlenmesi ve maliyet analizleri Yapı İşletmesi Anabilim Dalı'nın konusu olup, yarışmada elde edilen başarı, Akdeniz Üniversitesi'nin bu alanda Türkiye'nin önde gelen ve lider üniversiteleri arasına gireceğini göstermektedir” dedi. Doç.Dr. Kazaz, yarışmaya davet edilme sürecinden başlayarak, maddi ve manevi konuda destek olan Antalya Üniversite Destekleme Vakfı, Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü, Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'ne teşekkür etti.
Kaynak: İHA