14 Mart Tıp Bayramı Kutlanıyor

14 Mart Tıp Bayramı tören ve etkinliklerle kutlanıyor.

14 Mart Tıp Bayramı Kutlanıyor
Balıkesir'de Tabip Odası tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulup, basın açıklaması yapıldı. Hekimler, sağlıkta dönüşüm uygulamasından şikayet edip, mutsuz olduklarını söylediler.

İSTİKLAL MARŞI BANDINDAN HAFİF MÜZİK ÇIKTI


Balıkesir Tabip Odası Başkanı Aydın Şavklı ve yönetim kurulu üyeleri Atatürk Anıtı'nda basın açıklaması yaptı. Tıp Bayramı kutlaması olarak tertiplenen programa İl Sağlık Müdür Vekili Mustafa Mallı, Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Necati Kelemençe ile Tabip Odası'na üye doktorlar katıldı. Törenin başında pratik olsun diye getirilen bir cihaza takılan flaş bellekteki marş ile saygı duruşuna geçen doktorlar, ti müziğinin birden kesilmesiyle şaşırdı. Sonra kendiliğinden çalmaya devam eden ti sesi müziği 1 dakika yerine 2 dakikadan fazla çaldıktan sonra nihayet durdu. Bu defa da İstiklal Marşı çalması beklenirken flaş bellekten gitar sesiyle hafif müzik çalmaya başladı. Bir görevli cihazdaki flaş belleği çıkarıp duruma müdahale etti. Ses düzeneğinde yaşanan aksiliğin damga vurduğu doktorların Tıp Bayramı kutlamasında müzik devre dışı bırakılarak bir bayan hekim tarafından topluluğa İstiklal Marşı söyletildi. Yaşanan bu aksiliğin ardından tören Tabip Oda başkanının basın açıklamasını okuyup Anıt önünde toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. Bu arada, Atatürk Anıtı'na sunulmak üzere getirilen odaya ait çelenk de sık sık devrildiği için Anıt'a sunulamadı.

DOKTORLAR MUTSUZ

Tabip Odası Başkanı Aydın Şavklı, Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında hekimlerin stres altında ve mutsuz olduklarını söyledi. Sağlıkta Dönüşüm uygulamasının sonuçlarının olumsuz olduğunu ifade eden Aydın Şavklı, TÜİK'in hasta memnuniyeti anketlerinde hasta memnuniyetinin arttığı sonuçlarının en çok kendilerini mutlu edeceğini, çünkü göreceli olan bu has ta memnuniyetinde birinci derecede sağlık çalışanlarının katkısının bulunduğunu söyledi. Şavklı, 'Sağlıkta dönüşüm programının bugün hasta memnuniyeti bakımından (hekime ulaşım, ilaçların ucuzlaması) olumlu görünmesine rağmen sağlık uygulayıcısı olan hekimleri ve vatandaşları çok zor günler beklemektedir. Katılım payları, ilave ücret, reçete bedeli, on gün ikinci defa gelme ücreti, acil olamama ücreti, yatak ücreti, eşdeğer ilaç ücreti ve benzeri alınan, giderek kapsamı da genişletilen uygulamalar ile sağlık artık parasız değildir ' dedi.İzmir Tabip Odası'nın yaptığı bir anketin sonucunu da paylaşan Balıkesir Tabip Odası Başkanı Aydın Şavklı, bu anketin hekimlerin mutsuz, yorgun ve bıkkın oldukları sonucunu ortaya çıkardığını söyledi. Aydın Şavklı, 'Bizler de bunu yaşıyor ve gözlemliyoruz. Yoğun tempo, performans ve hak ediş zorlaması, fiziki şartlar, bilimsel donanım, mesleki bağımsızlık olmaması, yetersiz personel, eşit ve adil bir ücretlendirme olmaması. Bunun yanı sıra değersizleştirilen bir meslek, şiddete davetiye çıkaran sorumsuz politikalar, sonucunda artan sayıda hekime şiddet. Nasıl mutlu olunabilir ki? Yine de mesleki onurumuz bizlerin en önemli mutluluk kaynağıdır. bizler topluma, hastalarımıza en iyisini yapmak, önce hastalarımız ve onlar için en iyi olan diyerek çalışmak için varız. Topluma bize güvendiği, bugüne kadar bize verdiği değer için minnet duygularıyla teşekkür ediyoruz ' diye konuştu.
Kaynak: İHA