Bakan Yıldırım: Expo 2015'deki Sorunu Expo 2020'de Yaşamayacağız

Ulaştırma Habercilik ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’in 2020 EXPO adaylığı için iktidarıyla muhalefeti ile bugüne kadar çok önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bakan Yıldırım, “Şu günlerde EXPO projesiyle ilgili olarak yeni bir adım atıyoruz. Bu adım da EXPO alanı için yeni bir imar planı hazırlayarak, EXPO 2020 'de EXPO 2015 'te yaşadığımız sorunları yaşamamış olacağız.” dedi.

Ege-Koop Ankara Temsilciliği, Ankara JW Marriott Otel 'de düzenlenen törenle açıldı. Törene aynı zamanda İzmir Milletvekili olan Ulaştırma, Habercilik ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay 'ın yanı sıra MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP Milletvekili Oktay Ekşi, Eski CHP İzmir Milletvekili Hakkı Süha Okay ve yine birçok İzmirli siyasi katıldı.

İzmir 'deki hizmetlerini bir slayt eşliğinde anlatan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Ege-Koop 'un artık sadece İzmir için değil tüm Türkiye için çalışacağını söyledi. Aslan 'ın kısa teşekkür konuşmasının ardından konuşan Bakan Binali Yıldırım ise İzmir de dahil İstanbul, Ankara, Adana, Gaziantep gibi büyükşehirlerin ortak sorununun kentsel dönüşüm olduğuna dikkat çekerek, “Bu anlamda 1985 'den beri 11 bin projeye imza atarak 100 bin İzmirliyi ev sahibi yapan ve kentsel dönüşüme katkı yapan bütün Ege-Koop ekibini tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Ege-Koop Ankara Temsilciliği 'nin açılması ile İzmir 'de yapılacak projelerin tanıtımının daha iyi yapılacağını aktaran Yıldırım, “Meclisten geçecek olan kentsel dönüşüm ve yeni imar planı kanunu ile İzmir daha da güzelleşecek. İzmir 'de kentsel dönüşüm olsun mu, olmasın mı tartışmasının ne kadar yersiz olduğunu, siyasetin dışında tutulması gerektiğini Ege-Koop çok güzel gösterdi.” ifadelerini kullandı.

“EXPO ALANI İÇİN HAZIRLANAN İMAR PLANI İLE EXPO 2015 'DEKİ SORUNLARIN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ”

İzmir Milletvekili olarak iktidarı ve muhalefeti ile İzmir 'in kalkınması için büyük bir özveri ile çalıştıklarının altını çizen Yıldırım, EXPO 2020 için çalışmaların bütün hızıyla sürdüğünü kaydederek şöyle devam etti: “Özellikle EXPO gibi İzmir 'in geleceğini değiştirecek, İzmir 'e büyük katma değer katacak bu büyük projede bugüne kadar iktidar, muhalefet her hangi bir gark gözetmeksizin çok önemli kararlara imza attık. Şu günler de EXPO projesiyle ilgili olarak yeni bir adımı atmış bulunuyoruz. Bu adım da EXPO alanının büyükşehir belediyesi, ilgili bakanlık ve ilgili ilçe belediyeler ile imar planının hazırlanması, yani EXPO 'ya özel yeni bir planlama yapılacak. Böylece EXPO alanıyla ilgili EXPO 2015 'de yaşadığımız sorunların önüne geçilecek.”

Bakan Yıldırım, konuşmasının sonunda Ege-Koop 'un Ankara Temsilciliği 'nin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, sözlerine son verdi.

Bakan Yıldırım 'ın ardından törene gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan 'ı kutlayarak, salondaki davetlilerle masa masa dolaşarak sohbet etti.

İzmirli siyasilerden iş adamlarına kadar çok sayıda davetlinin katıldığı törene, gelmesi beklenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılmadı.