TİGEM'e Ait Arazi Manisa İçin Hizmet Verecek

Turgutlu yolu üzerinde bulunan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) ait 180 bin metrekarelik arsa İl Özel İdaresi tarafından satın alındı.

TİGEM'e Ait Arazi Manisa İçin Hizmet Verecek
Valilik makamında yapılan devir teslim törenine Vali Halil İbrahim Daşöz, İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, İl Özel İdaresi Genel Seketeri Selami Katran, Tapu Sicil Müdür Vekili Hüseyin Çoban, İl Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdürü Salim Eroğlu, İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Onaylı ve TİGEM adına Hüseyin Akın katıldı.

Yukarı Çobanisa köyünde bulunan arazinin 180 bin metrekare olduğunu ve 1 milyon 108 bin 882 TL karşılığında İl Özel İdaresi 'ne satıldığı belirtildi.

Konuyla ilgili olarak Vali Daşöz, ”Turgutlu yolu üzerinde bulunan TİGEM 'e ait arsayı İl Özel İdare olarak satın aldık. Burası büyük önem taşıyan bir yer. İl Özel İdare 'nin şehir içinde bulunan parkı büyük sorun yaratıyordu. Öncelikle iş makineleri bu yeni alana gidecek. Aynı zamanda Afet Kurtarma Teşkilatı deposu olarakta kullanmayı düşünüyoruz. Kızılay çadırlarını, Karayollarını da buraya alabiliriz. Satın alınan arazi ile şehir içinde mutlaka olması zorunlu olmayan bazı daireleri şehir dışına çıkartma imkanını sağlayacak. Boşalan yerler şehir açısından daha iyi kullanılacak. Bu hizmette emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz ise ”Bu fikir sayın valimizden çıktı. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Burasının bedeli nakit olarak ödenmiştir. Burası Manisamız için büyük bir kazanç olacaktır” dedi.
Kaynak: İHA