MHP''li Vekiller: Komisyonda Kabul Edilen Kanun Teklifi Yok Sayılmalı

MHP'li milletvekilleri, Milli Eğitim Komisyonu'nda kabul edilen kanun teklifinin yok sayılması gerektiğini belirterek, konuyla ilgili Meclis Başkanı Cemil Çiçek'le görüştüklerini ifade etti.

Meclis'te basın toplantısı yapan MHP Grup Başkanvekilleri Oktay Vural ve Mehmet Şandır, Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Ankara Milletvekilleri Zühal Topçu ve Özcan Yeniçeri, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Milli Eğitim Komisyonu'nda kabul edilen kanun teklifi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kabul edilen teklifin yok sayılarak komisyon görüşmelerine kaldığı yerden devam edilmesi gerektiğini belirten MHP Grup Başkanvekili Şandır, 'Dün komisyonda açık olarak içtüzük ihlali yapılmıştır. Eğer bu teklif yok sayılmazsa, hukuk dışı, meşruiyeti tartışılır bir kanun teklifi olarak kabul edeceğiz. ' dedi.

VURAL: ONLARI ER MEYDANINA ÇAĞIRIYORUZ
Önerge verecek milletvekillerinin hakkının ellerinden alındığını savunan MHP Grup Başkanvekili Vural ise 'Kanun teklifini savunacak yüreği olmayanlar, cebir ve şiddetle millet iradesini susturmaya çalışmışlardır. Ey AKP'liler, korkunun ecele faydası yok. Bunlar sesini, sözünü kullanamayan bir avuç korkaktır. Onları er meydanına çağırıyoruz. Biz bunlara pabuç bırakmayız. Çok gördük MHP sıralarına mehter marşıyla gelip, İzmir marşıyla nasıl harap şekilde döndüklerini. ' ifadesini kullandı.

Ankara Milletvekilleri Zühal Topçu da komisyonda yaşananların 'zorba demokrasi' olduğunu öne sürerek, herhangi bir ücret talep etmeden Meclis'teki milletvekillerine 'demokrasi ve iletişim' dersi vermeye talip olduğunu belirtti.

ŞANDIR: BU TOPLANTININ, GENEL KURUL'A YANSIMASI OLACAK
Basın mensuplarının TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in cevabının ne yönde olduğu sorusuna Şandır, bu toplantının Genel Kurul'a yansıması olacağına dikkat çekerek, 'Gelişmelerden kendisi de rahatsız olduğunu ifade etti ve konuyu araştırıp değerlendireceğini söyledi. ' dedi. Şandır, komisyonda yaşananların sorumlusunun Başbakan olduğunu öne sürdü.