Çekerek Belediyesi İşçileri Toplu Sözleşme İmzaladı

Yozgat’ın Çekerek Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası Yozgat Şubesi arasında toplu sözleşme imzalandı.

Çekerek Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında uzun süren toplu sözleşme görüşmeleri tamamlandı.

Çekerek Belediyesi'nde yapılan toplu sözleşme imza törenine Çekerek Belediye Başkanı Duran Özkan, Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Turan ve belediye çalışanları katıldı. Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, sözleşmenin sorunsuz bir şekilde imzalanmasından dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, Çekerek Belediye Başkanı Duran Özkan 'a teşekkür etti.

Şube Başkanı Zararsız, yapılan toplu iş sözleşmesinde, birinci yıl sosyal haklar hariç çalışan sendika üyesi işçilere yevmiyelerine yüzde 40 oranında zam yapıldığını kaydetti. Zararsız, 'Toplu-İş Sözleşmesinin 2 'inci yılında yüzde 10 oranında zam yapılacaktır. Sosyal haklarda ise sözleşmenin birinci yılında sorumluluk zammı eskisi aylık 120 TL 'si brüt ödenirken, aylık 200 TL 'si net; sosyal yardım paketi aylık 160 TL 'si brüt ödenirken aylık 200 TL 'si net ödenecek. Bayram yıllık 350 TL 'si brüt ödenirken yıllık 600 TL 'si net olarak ödenecektir. Toplu-İş Sözleşmesinin 2 'inci yılında sosyal haklara 25 oranında zam yapılacak. İmzalanan toplu-iş sözleşmesi ile bin 350 TL maaş alan bir işçimiz bin 920 TL maaş alacak, işçilerimizin eline geçecek en yüksek maaş tutarı da 2 bin 70 lira olmuştur. Hayırlı uğurlu olsun. ' dedi.


Çekerek Belediye Başkanı Duran Özkan da yapılan sözleşmenin belediye ve işçiler için hayırlı uğurlu olması dileklerinde bulundu.