Uludere Kaymakamına Linç Girişimi Zanlısı Yakalandı

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyüne yakın sınır bölgesinde hayatını kaybeden 34 kişinin yakınlarına taziye ziyaretinde bulunan Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'a saldıranlar arasında bulunduğu ileri sürülen üniversite öğrencisi Adana'da yakalandı.

Uludere Kaymakamına Linç Girişimi Zanlısı Yakalandı
Olayda hayatını kaybeden 34 kişiden biri olan Serhat Encü'nün ağabeyi Ferhat Encü de (27) gözaltına alınmış daha sonra serbest bırakılmıştı. Ancak Encü hakkında Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 'Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs etmek ' suçundan yakalama kararı çıkartıldı. Çukurova Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü'nde okuyan Encü, bu kararın ardından önceki akşam asayiş ekiplerinin kimlik kontrolü sırasında yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alındıktan sonra adliyeye getirilen Encü ifadesinde, 'Ölen kardeşim Serhat Encü'ydü. Olayda benim 11 yakınım öldü. Saldırıdan sonra gözaltına alınıp serbest bırakıldım. Hakkımda yakalama kararı çıkarılmış. Nedenini tam olarak bilmiyorum. Asıl mağdur edilen ben oldum. Olaydan sonra beni bile ölü gösterdiler. Polis bazı sivil toplum örgütlerine destek verdiğim için bana baskı kuruyor. Bu işler bittikten sonra dava açacağım ' dedi.

Irak sınırındaki olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulunduğu sırada darp edilen Uludere Kaymakamı Naif Yavuz, 'Bana saldıranlar Uludereli değil. Bunlar provokatördür. Bir saat içeride kaldım. Vatandaşlar bağrına bastı. Vatandaşların bağrına basması başkalarını rahatsız etmiştir ' demişti. Bu olaydan sonra Yavuz'a, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yılın en iyi idarecisi ödülünü vermişti.
Kaynak: İHA