Pozantı Gençlik Evine Kavuşuyor

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, ilçedeki sosyal, kültürel ve eğitim alanında çok önemli açığı giderecek gençlik evi projesini yankında hizmete sunacaklarını söyledi.

Belediyenin rutin hizmetlerinin dışında sosyal ve kültürel alanlarda önemli projelere imza attıklarını ifade eden Çay, Çukurova Kalkınma Ajansına verdikleri gençlik evi projelerinin kabul edildiğini kaydetti.

88 bin lira bütçeli bir projenin aslında inşaat yapısının da hesaba katıldığında yaklaşık 200 bin lira maliyetinin olduğunu anlatan Çay, “İnşaat alanını projeye dahil etmedik. Yükün ağır kısmını biz üstlendik. Gençlik evi ilçemiz için çok önemli bir sosyal kültürel değer taşıyor.” dedi.

2009 'dan sonra açılan Anadolu Lisesinin, Çukurova Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunun açılması ve diğer okullarında hesaba katıldığında ilçenin nüfusunun yüzde 30 'nu öğrencilerin oluşturduğunu dile getiren Çay, “Gençliğin sadece internet kafelere mahkum edilmesini engellemek istiyorum. Geçmişte emniyet teşkilatında psikolojik emniyet uzmanı sıfatıyla eğitim vermiş biri olarak bunu çok önemsedim ve bu projeyi hazırladık. Gençlik evimiz iki katlı olacak. 35 bilgisayar alacağız. İhaleler tamamlandı. Bunların 15 'iyle öğrencilerin hiçbir internet kafeye gitmeden, belediye personelinin gözetiminde, sadece eğitim amaçlı ödevlerini yapacaklar araştırma yapıp çıktı alabilecekler. Bu hizmetimiz ücretsiz olacak. Bunun yanında genç bayanlarımız için 13 dikiş makinesiyle gerek çeyizlerini hazırlamada gerekse de boş zamanlarını değerlendirmelerini sağlamak amacıyla burayı değerlendireceğiz. Üst katta ise bir kafeterya yapacağız. Gençlerimiz buraya gelerek her gün en az 3 ulusal gazete okuma imkanı bulacak televizyon izleyebilecek. Ve bir şeyler yiyebilecekleri bir ortam sağlayacağız. Kütüphanemizden kitap alıp okumak isteyen çocukların faydalanacağı etüt ve kafeterya kuracağız.” diye konuştu.

Gençlik evinde 20 bilgisayardan oluşan bir laboratuvar kuracaklarını aktaran Çay, “Burada proje ortağımız olan halk eğitim merkezinin eğitmenleriyle gençlerin ve işsizlerin bilgisayar eğitimi almalarını sağlayarak onları sertifikalı hale getirmek istiyoruz. İlçemizin sosyal, kültürel ve eğitim alanında çok önemli açığını giderecek projeyi önemsiyoruz. “ açıklamasında bulundu.