Finlandiya'da Yeni Cumhurbaşkanı Niinisto Resmen Görevine Başladı

Finlandiya'da Cumhurbaşkanlığı resmi devir teslim töreni 1 Mart itibariyle yapıldı.

11.Cumhurbaşkanı ve Finlandiya tarihinin tek bayan Cumhurbaşkanı Tarja Halonen, yeni Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö´ye törenle ülkenin bir numaralı koltuğunu teslim etti. Yeni Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, Fin Parlamentosu 'nun tümünün katılımıyla gerçekleşen yemin töreniyle görevine başladı.


Niinistö, yemin sonrasında parlamentoda yaptığı konuşmada “Finlandiya´nın cesur bir biçimde her alanda büyümesi gerekiyor. Bizim ekonomide yükselmemiz için cesaretli olmamız ve önemli kararlar almamız gerekmekte ve bu cesarette inanıyorum ki bizde var. Ayrıca işletmeciliğin de özellikle gelişmesi yönünde çalışmalarımız olacaktır ve bu hususta tüm desteğimi vereceğimi buradan ifade etmek istiyorum. Ülkemiz ve halkımız için en önemli şey adalet, insan hakları, herkese eşit bir devlet ve insan haklarını desteklemektir” dedi.

Sauli Niinistö daha sonra Tarja Halonen ile birlikte yeni görev yeri olan Cumhurbaşkanlığı sarayına geçti. Burada yapılan devir teslim töreninden sonra Finlandiya 'nın 12. Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö 4 yıl sürecek olan görevine başladı.