Kaman Kalehöyük’de Eğitim Seferberliği Başladı

Kırşehir’de Japonlar tarafından yapılan ve içerisinde birçok uygarlığın eserlerinin bulunduğu Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi’nde eğitim seferberliği başlatıldı.

Kaman Kalehöyük’de Eğitim Seferberliği Başladı
Müze içerisinde verilen eğitime; Kırşehir Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu, Kaman Belediye Başkanı Erhan Talu, Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Eyüp Temur, Kırşehir Müze Müdürü Adnan Güçlü, Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Başkan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Kimiyoshi Matsumura, belde başkanları ile okul müdür yardımcıları katıldı.

Açılış konuşmasını, ilk olarak Müze Müdürü Adnan Güçlü yaptı. Daha sonra kürsüye gelen Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu, okullarda bulunan bütün eğitimcilere ve öğrencilere tarihi kalıntıların anlatılması gerektiğini söyledi.

Etkinlikte konuşan Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Başkan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Kimiyoshi Matsumura da enstitü tarafından yapılan hem yerel hem ulusal bazda çalışmalardan bahsederken, müze ile işbirliklerini sürdüreceklerini belirtti.

Daha sonra Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi Arkeoloğu Pınar Temiz İlman, müzelerde eğitimin önemine dikkat çekerek, yaptıkları faaliyetlerden ve enstitü ile ilişkilerinden bahsetti. İlman, bütün öğretmenlerin, gönüllü olarak müzelerdeki eğitimde seferber olmalarını istedi.

Öte yandan, müzeye eğitilmek üzere gelen öğrencilere kişisel gelişim, duvar boyama, çömlekçi çarkında seramik yapımı, seramik boyama, çivi yazısı, tablet yapımı ve çivi yazısı, afiş, mühür kullanımı, takı, restorasyon, kazı çalışması, eser çizimi, yaratıcı drama gibi dersler veriliyor.