Lise Öğrencileri Kadına Şiddeti Göstermek İçin Objektif Karşısına Geçti

Rize’nin Çayeli ilçesinde bir grup lise öğrencisi 'Kadına Şiddetin Derin 100’ü' isimli fotoğraf sergisi hazırlıkları kapsamında objektif karşısına geçti.

Lise Öğrencileri Kadına Şiddeti Göstermek İçin Objektif Karşısına Geçti
Çayeli Anadolu Lisesi son sınıfında öğrencileri Ayşenur Sözer, Bekir Topçu, Hatice Birinci, Ebru Kansız, Emre Demirci, Melek Bal, Merve Bal, Merve Kara, Ramazan Özdemir, Rıdvan Okumuş ve Serap Aksoy, kadına yönelik şiddet konusunda toplumsal duyarlılığı artırmak amacıyla kadına şiddeti anlatan fotoğraf çalışmaları yaptı.

Fotoğraflarında, küçük yaşta evlendirilen çocuklar ve şiddete maruz kalan kadınların gördüğü şiddet ile içinde bulundukları psikolojik durumu anlatan eserlere yer veren öğrencilere Çayeli Kaymakamlığı ile Rize Kent Konseyi de destek verdi.

Lise öğrencileri, plastik makyaj uzmanı Arzu Yurter'in makyaj çalışması yapması ile profesyonel bir fotoğrafçıya kadına şiddet ve genç yaşta evlendirilen çocukların görüntülerini anlatan fotoğraflar çektirdiler. Yaklaşık 50 farklı fotoğraf çektiren lise öğrencileri, çalışmalarını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde sergilemeye hazırlanıyor.

Projede yer alan öğrencilerden Ebru Kansız, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, amaçlarının kadına şiddete dikkat çekmek olduğunu belirtti. Kansız, ' Çalışmamız ile şiddet görmüş kadının durumunu göstermeyi amaçladık. Çalışmamıza küçük insanların büyük projesi diyoruz. Çektirdiğimiz fotoğraflarda şiddet görmüş kadının mağduriyetini anlatıyoruz. Böylece 'kadına şiddete hayır' mesajı veriyoruz. ' dedi.

Karsız, fotoğraf çalışmalarının Rize dışında da sergilenmesini istediklerini ifade etti.