Bursa'da Kalite Yarışına 4 Kurum Katılıyor

Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD) ile Kalite Derneği (KALDER)'in bu yıl 10. sunu düzenledikleri Kalite Ödülü 14 Nisan'da sahibini bulacak.

Bursa'da Kalite Yarışına 4 Kurum Katılıyor
  BUSİAD`da düzenlenen törende konuşan KALDER Başkanı Emin Direkçi, bu yıl ödül için B Plas, Presmetal firmaları ile Ali Osman Sönmez Endüstri Meslek Lisesi ve İnegöl 100. Yıl İlköğretim Okulu`nun EFQM mükemellik standartlarına gore hazırlandıklarını söyledi. Kalite çalışmalarının teşvik edilmesi için tertiplenen ödül ve sempozyum için 4 kurumun önemli bir kalite sürecinden geçtiklerini belirten Emin Direkçi, 'Bu ödül ile Bursa ve çevresinde toplam kalite yönetimine yönelik geniş bir düşünce paylaşım forumu oluşturmayı hedefliyoruz. 2003 yılından bu tarafa Bursa Valiliği, İhracatçı Birliği`nin de destekleri ile yapılan sempozyum ve ödül töreni bu yıl 10. Organizasyon olarak gerçekleştirilecek.13-14 Nisan da Fark Yapanlar teması ile gerçekleştirilecek bu yılki organizasyonda, alt oturumlar Liderlik ve Çalışanlarıyla Fark Atanlar, Anadolu`dan Marka Oluşturanlar, Fark Atanlar, Teknoloji ile Fark Yapanlar, Egitim`de Farklılaşanlar, Mükemmellik Modeli ve Fark Oluşturmak, Gönüllü Ol, Farklı Ol konu başlıkları ile gerçekleştirilecektir.Ödül için her yıl iki eğitim kurumunan aday olmasının da geleceğimize bir yatırım olarak gören Kalder yöneticileri ödül alınmasa bile hazırlık sürecindeki düzenlemelerin okul ve firmalara büyük değerler kazandırdığını bildirdiler.BUSİAD Başkanı Oya Yöney de 2023 yılında dünyada en büyük 10 ekonomi arasına girmek için kaliteli üretimden başka alternatifimiz olmadığına dikkat çekerek, 'Kalite`ye önem vermemiz gerekiyor. Bu yarışmaya katılan ilk firmalardan birisi de benim şirketimdi. Çok zor ama faydalı bir süreçtir. Biz kalite ödülü sürecinde çok kazançlı olduk 'dedi.

Ödül Komitesi Başkanı Sadettin Çiçek de 22 Eylül 2011 tarihinde başlayan süreçte bir hayli yol alındığına işaret ederek, 'Bülent Eczacıbaşı, ilk zamanlar midelere hitap ediyorduk. Sonra çalışanların kalplerine hitap ettik. Firmalarına sahip çıktılar. Beyinlere hitap etmeye başladık kalite ve farklılaşma geldi. Şimdi gönülleri de kazanıp kaliteyi çevre ve hayat şartları bakımından sürdürülebilir hale getirip gelecek nesillere temiz ve sağlıklı işletmeler devretmeyi hedefliyoruz sözlerine katılıyorum. Kurumlar sürdürülebilir olarak çevreye zarar vermeden üretmelidirler. Mart ayında firmalara son ziyaretleri yapacağız, Yürütme Kurulu 2 Nisan da hangi kurum ve okulun kalite ödülü alacağını kararlaştıracak 'diye konuştu.  
Kaynak: İHA