Bahçeli: Akp Ne Zaman Sıkışsa, Chp Cankurtaran Gibi Yetişti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'nin AK Parti’nin ortakçısı ve siyasi serumu olduğunu öne sürerek, "AKP ne zaman sıkışsa, ana muhalefet partisi CHP cankurtaran gibi yetişmiş, tezgâh altı siyaset ilişkisiyle kendisine pist olmuş ve suni teneffüs yapmıştır." dedi.

 
TBMM Grup Toplantısı`nda partililere hitap eden Bahçeli, AK Parti iktidarını eleştirerek, 'AKP zihniyeti, iktidarını sürdürmek ve peşisıra sağlamlaştırmak amacıyla; milli ve manevi değerlerimizi hayâsızca siyasi karaborsa malzemesi yapmış ve bunun üstünden de azami fayda elde etmeyi ummuştur. İnanç hortumculuğu, maneviyat tacirliği hep bu sürecin bir mahsulü olmuştur. 'dedi.

CHP`nin, AK Parti 'nin ortakçısı ve siyasi serumu olarak bu sürece büyük katkı ve destek verdiğini öne süren Bahçeli, 'AKP ne zaman sıkışsa, ana muhalefet partisi CHP cankurtaran gibi yetişmiş, tezgâh altı siyaset ilişkisiyle kendisine pist olmuş ve suni teneffüs yapmıştır. Ne kadar inkâr edilse de CHP nehri, AKP değirmeni durunca, tahliye vanalarını açmış ve iktidarın çarklarını çevirmiştir. Bilhassa manevi değerler alanındaki sözde AKP-CHP atışması, paylaşım ve hisse kapma kurnazlığı, her defasında AKP 'nin hanesine puan yazmış ve CHP 'nin de işgüzarca gerçekleştirdiği acil yardım atağı yanına kar kalmıştır. 'diye ileri sürdü.
CHP genel başkanının, geçen hafta grup konuşmasında dinsizler-dindarlar sözünü sarfettiğini hatırlatan Bahçeli, bu ayrımın Başbakan 'a pas olduğunu ve bu kapsamda başlayan karşılıklı söz düellolarının yeni bir gerginlik alanının çırasını tutuşturduğunu kaydetti.

'AKP, CUMHURİYET 'E AİT VE DAİR NE VARSA KARŞISINA ALDI '
AK Parti`nin Cumhuriyet 'e ait ve dair ne varsa karşısına aldığını öne süren Bahçeli, 'AKP 'nin sahnelediği oyunların bir diğer hedefinde ise andımız`la birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'ün Gençliğe Hitabesi yer almıştır. İlave olarak İstiklal Marşı 'nın, başkent Ankara 'nın ve Cumhuriyet rejiminin pusuya yatmış ihanet lobileri tarafından hedefe konulduğu anlaşılmaktadır. AKP 'nin görevli beyanatçısı, Gençliğe Hitabe`yi tartışmak lazım diyerek, durduk yerde yeni bir çekişmenin ve kutuplaşmanın kurdelesini kesmiştir. Açık bir şekilde söylemek lazımdır ki AKP Damat Ferit 'in izinden, Milliyetçi Hareket de Mustafa Kemal 'in felsefesinden feyiz almaktadır. Aziz Türk milleti, yüzde 50 'lik oy desteğini size; dağılalım, bölünelim, parçalanalım ve geçmişimizden kopalım diye mi verdi? 'diye konuştu.


'HÜKÜMET SURİYE`DE TARAFLARI BİR ARAYA GETİRMELİ '
Suriye 'deki gelişmeleri de değerlendiren Bahçeli, Suriye 'de cinayetlere ve insanlık dramlarına her gün bir yenisinin eklendiğine vurgu yaparak, 'Mübarek Mevlit Kandili 'ni karşıladığımız gün, Humus kentinde sayıları 300 'e yaklaşan kişinin saldırılara kurban gitmesi, insanım diyen herkesin, her vicdan sahibinin yüreğini sızlatmıştır. 11 aydır süren çatışmalar ve öz itibariyle iç savaş olarak tanımlanması gereken Suriye 'deki olaylar, Humus 'taki vahşet ve dehşet tablosuyla kritik bir eşiğe gelmiştir. Bu cinayetin faillerini, azmettiricilerini kınıyor ve buradan telin ediyorum. 'dedi.
Bahçeli, hükümetin, Esad yönetimiyle, muhalifleri buluşturacak ve uzlaşmalarını sağlayacak yeni kanallar oluşturması gerektiğini ifade ederek, 'İki taraf da karşılıklı tavizlerle ve kolaylaştırıcı tutumlarla mutabakat zemininde buluşmalı ve kardeşlik bağlarıyla uluslararası operasyonların ve iç çatışmaların önüne geçmelidir. 'diye ifade etti.