Antalya Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı Olağan Meclis toplantısı yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, başkanlığının 3. yılında 4'üncü defa borçlanma yetkisi istedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı
  Antalya Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın başkanlığında yapıldı. Gündemin 4. maddesi olan cari ve yatırım harcamalarında 80 milyon lira tutarında borçlanmaya ilişkin konuda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, işçi ve müteahhit alacaklarının ödenmesi için meclisten 80 milyon lira borçlanma yetkisi istedi.

3 yıla yakın görev süresi içinde 29 Mart 2009`dan bugüne kadar toplam 95 milyon lira borçlanma yetkisi alan Akaydın, Büyükşehir Belediye Meclisinden 4`üncü defa borçlanma yetkisi isterken, bu kez işçi ve müteahhit alacaklarını ödemek için borçlanacaklarını ifade etti.

Akaydın yönetiminin borçlanma yetkisi istemesi üzerine AK Parti sözcüsü Murtaza Tamyürek`in eleştirisi mecliste tartışmalara neden oldu. Büyükşehir Belediyesinin her borçlanmada işçi adını kullanarak meclisin gündemine geldiklerini söyleyen Tamyürek, 'Bir ay önce basına yansıyan bir demecinizde, `400 milyon TL borç ödedik, kredi kuruluşları peşimizde geziyor` dediniz. Borcu olmayan belediyeyseniz bu borca niye ihtiyaç duydunuz? 'dedi

Büyükşehir Belediyesi tarafından harcanan paraların milletin ödediği vergiler sayesinde var olduğunu söyleyen MHP sözcüsü Mustafa Reşat Oktay ise, vatandaşın parasının doğru harcanıp harcanmaması konusuna değindi. Oktay, bu sorunun cevabının 2,5 sene sonra Antalya halkının oylarıyla sandıkta belli olacağını da sözlerine ekledi. Antalya`nın başta trafik olmak üzere çözüm bekleyen birçok sorunu olduğunu ifade eden Oktay, 'Bunlarla ilgili projeniz var mı? 'şeklinde soru sordu

Akaydın ise, 'Elimizde en azından fikir projeleri, var. Özgürlük, Konyaaltı Caddasi`ni de yeni yol çalışmaları ve Altınova`nın bir yol çalışması vardır 'şeklinde cevapladı. İşçilerin 10 yıldan öncesinden birikmiş tazminat ve ikramiye alacakları olduğunu da ifade eden Akaydın ise, 'Bir seferde sıfırlamak belediyenin altından kalkacağı yük değil 'şeklinde konuştu. Talep edilen 80 milyon liralık borç yetkisi tartışmaların ardından görüşülmek üzere tüm partilerin oy birliğiyle plan ve bütçe komisyonunahavale edildi.Mustafa Akaydın, 29 Mart 2009`dan bu yana Büyükşehir Belediye Meclisi`nden Ocak 2010`da 25 milyon TL, Mayıs 2010`da 21 milyon TL, Şubat 2011`de 49 milyon lira borçlanma yetkisi istediği de bildirildi.

48 maddeden oluşan gündem 07 Şubat 2012 tarihinde devam edecek

 
Kaynak: İHA