Suriye Konsolosluğu’na Girmek İsteyen Gruba Polis Müdahale Etti (2)

Suriye ordusunun kandil gecesi gerçekleştirdiği saldırıya tepki amacıyla İstanbul’da yapılan gösteride olaylar çıktı.

Suriye Konsolosluğu’na Girmek İsteyen Gruba Polis Müdahale Etti (2)
  Suriye 'nin İstanbul Başkonsolosluğu 'na bayrak asmak isteyen gruba polis müdahale etti. Tepki eyleminde yapılan konuşmalar da ise Suriye yönetimi kınandı.
Mevlit Kandili 'nde Suriye 'de ordunun saldırısı sonucu yüzlerce kişinin öldüğünün bildirilmesi üzerine Suriye yönetimine tepkiler sürüyor. Aralarında Özgür Der, Mazlum Der, İHH ve Suriyelilerin de bulunduğu yaklaşık 400 kişilik grup Suriye 'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı. Çeşitli pankart ve dövizler taşıyan grup Suriye yönetimi aleyhine sloganlar eşliğinde konsolosluk önüne geldi.

Polisin geniş güvenlik aldığı konsolosluk önünde Özgür Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, İHH Genel Başkan Yardımcısı Osman Atalay, Mazlum Der Genel Başkanı Faruk Ünsal, Suriye Birlik Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Hamitoğlu ve Suriye Ulusal Meclisi Üyesi Mahmut Osman konuşma yaptı.
Suriye yönetimine ateş püsküren konuşmacılar katliamların bir an evvel durdurulmasını istedi. Konuşmacılar Suriyede 'ki muhaliflerin yanında yer aldıklarını belirtti.

Suriye Ulusal Meclisi Üyesi Mahmut Osman, Suriye halkının dikta rejimine karşı çıktığında Rusya 'ya, Siyonizm 'e, Amerika 'ya danışmadığını söyledi. Suriye halkının yıllardır yaşadığı sıkıntıyı üzerinden atmak için, zalime hayır demek için ayaklandığını ifade eden Osman, “Suriye 'de 8 üniversite karşısında 16 istihbarat birimi var. Suriye 'de insanı ezmek için bir sistem kuruldu.” dedi.

Bu grubun eyleminin ardından Saadet Partisi 'nin eylemi başladı. SP İstanbul İl Başkanı Saadet Esmerer konuşmasında Suriye rejimine tepki gösterdi. SP 'liler AK Parti hükümetini de Esad 'ı uyarmadığı gerekçesiyle eleştirdi.
SP 'nin eylemi sırasında Suriye Genel Müftüsü 'nün basın bürosun eski yötecisi Abdulcelil El Said de gruba sloganlar attırdı.
Saadet Partisi 'nin eyleminin sona ermesinin ardından çoğunluğunu Suriyelilerin oluşturduğu yaklaşık 50 kişilik grup konsolosluğa girmek istedi. Ancak polis bu grubu engelledi. Polisin engeli üzerine arbede çıktı. Polis, kısa süreli gaz sıkarak eylemcilere müdahalede bulundu.
Müdahalenin ardından grubu organize eden yetkililerle polis arasında bir süre pazarlık yapıldı. Görüşmenin ardından Abdulcelil El Said ile birlikte 5 kişi bina kapısına Suriye 'nin ilk bayrağını astı.
Grup bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.