Kale Çevresindeki Esnaf, Turistler İçin Yabancı Dil Öğrenecek

Ankara Kalesi çevresinde faaliyet gösteren esnaf, turistler için İngilizce ve Arapça öğrenecek.

Kale Çevresindeki Esnaf, Turistler İçin Yabancı Dil Öğrenecek
  Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER)`nin Ankara Kalkınma Ajansı desteğiyle gerçekleştireceği ' 'Ahilik Felsefesi Işığında Parlayan Turizm ''temalı proje kapsamında, Ankara Kalesi ve civarı esnafına İngilizce, Arapça ve müşteri ilişkileri eğitimi verilecek. Proje kapsamında, Kale çevresine Ahilik sempozyumları ve festivaller düzenlenecek.

Projenin tanıtımı için İlci Residence Hotel`de bir basın toplantısı düzenleyen ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Ankara turizminin her geçen yıl geliştiğine dikkat çekerek, gelen turistlerin en çok uğradığı yerlerin başında Kale ve çevresindeki eski Ankara olduğunu söyledi. Kale çevresindeki esnaftan, yabancı dil öğrenme konusunda talep geldiğini vurgulayan Çelikus, kendilerinin de hazırladıkları bu projeyi Ankara Kalkınma Ajansı ile hayata geçireceklerini kaydetti. Çelikus, esnafa yabancı turistlerle ticaret yapmalarını kolaylaştıracak dil öğreteceklerini dile getirdi.
Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Asım Balcı ise Ankara`da turizmin gelişmesi için hazırlanan projelere destek verdiklerini vurgulayarak, bu yıl hayata geçirilecek projelerle turizmin daha da gelişeceğini kaydetti.

OSTİM Başkanı Orhan Aydın ise ticarette kaybedenin olmadığı sistemin Ahilikte bulunduğunu ifade ederek, Ahilik sisteminin anlatılması gerektiğini belirtti. Basın toplantısına; Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kamil Kılıç, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Asım Balcı, OSTİM Başkanı Orhan Aydın ve çok sayıda davetli katıldı.