Sivil Toplum Kuruluşları Adana İçin Güç Birliği Yapıyor

Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı Behiç Pakyürek ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer; şehirdeki dağınık görüntünün ortadan kaldırılması amacıyla Adana Ticaret Odası (ATO), Adana Sanayi Odası (ADASO) ve Adana Ticaret Borsası (ATB) tarafından “Birliktelik Hareketi”nin kentteki diğer işadamları dernekleri ve sivil toplum örgütlerinin katılımlarıyla her geçen gün daha da genişlediğini bildirdiler.

Sivil Toplum Kuruluşları Adana İçin Güç Birliği Yapıyor
  Pakyürek ve Gizer, “Kentimizde çalışmalarını sürdüren her kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütünün birinci görevi, Adana fotoğrafının daha da güzelleştirilmesine katkı sağlamaktır. Kurumlar arası koordinasyonla, sorunlarımıza daha kısa sürede, daha kalıcı çözümler üretiliyor.” dediler.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Bilal Nadir Gök, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Başkanı Recep Çalışkan, Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Murtaza Kılçık, Adana Girişimci İşadamları Derneği (AGİD) Başkanı Muhammet Yıldırım, Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez, Adana Genç İşadamları Derneği (AGİAD) Ümit Onatça, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı Deniz Köse, Karaisalı Sanayici ve İşadamları Derneği (KARSİAD) Başkanı İsmail Demirkeser, Tüm Asansör Sanayici ve İşadamları Derneği Şube Başkanı Ümit Özlü, Adana Ticaret Odası 'nı (ATO) ziyaret ederek, Meclis Başkanı Behiç Pakyürek, Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer, Başkan Yardımcısı Mehmet Şahbaz, Genel Sekreter Ahmet Nevruz ile görüş alışverişinde bulundular.

Ziyaret sırasında konuşan iş adamları derneklerinin temsilcileri, özlenen birliktelik tablosunun Adana 'da hayata geçirilmesinden duydukları memnuniyeti belirtirken, “Bizler de bu sürece her türlü destekte bulunmaya hazırız. Birliktelikle Adana 'nın ve Çukurova 'nın tüm sorunlarının daha kısa sürede ve etkili bir şekilde çözüme kavuşturulabileceğine inanıyor, bu kapsamda üzerimize düşen tüm görev ve sorumlulukları yerine getirebilmek için var gücümüzle çaba göstereceğimizin bilinmesini isteriz.” diye konuştular.

ATO Meclis Başkanı Behiç Pakyürek ile Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer de, hazırlıkları sürdürülen yeni Teşvik Yasası 'nın, Adana ekonomisinin geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirterek, Başbakanlığa sunulan, konuyla ilgili görüş ve önerileri içeren rapor hakkında bilgi verdi.

Açıklamada, “Bölgelerin belirlenmesinde il ve ilçelerin işsizlik oranları belirleyici kriter olarak dikkate alınmalı”, “Büyük ölçekli yatırım konularının tamamı bölgesel destek sisteminin içine konulmalı”, “Yatırım indirimi istisnası uygulamasında eski sisteme dönülmeli”, “Fabrika bina inşaatlarında da KDV muafiyeti sağlanmalı”, “Sigorta primi teşvikinin miktar ve süre sınırlaması revize edilmeli”, “Organize Sanayi Bölgelerinde yapılacak yatırımlar için ilave destekler sağlanmalı”, “Maden cevher ocaklarının işletilmesi yatırımlarına ayrıca destek verilmeli”, “Taşınma desteği revize edilmeli” ve “Ar-Ge desteğinden Ür-Ge de istifade etmeli” başlıkları adı altında hazırlan raporun hayata geçirilebilmesi için tüm kuruluşların destek vermesi gerektiğini ifade ettiler.

Pakyürek ve Gizer, Adana 'nın bugüne kadar tam anlamıyla kullanamadığı müthiş bir sosyal sermayeye sahip olduğunu, bunun en iyi şekilde hayata geçirilmesi için başlatılan “Ortak Hareket” projesinin her geçen gün daha da genişlemesinin memnuniyet verici olduğuna işaret ederek şunları söylediler: “Hep birlikte Adana 'nın var olan özelliklerini katma değere dönüştürerek, kentimizin gelişmişlik sıralamasındaki yerini en üst seviyeye taşımak zorundayız. İçinde bulunduğumuz süreç, Adana 'nın lojistik, üretim, üretim çeşitliliği gibi artı özelliklerine iklimi de eklemiştir. Gerek Türkiye, gerekse dünyanın büyük bölümünü etkisi altına alan çetin kış koşulları, Adana 'nın bu alandaki avantajlarını bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Türkiye 'nin tamamında uçaklar kalkamadı, başta İstanbul olmak üzere bir çok metropolde üretime ara verilmek durumunda kalındı. Oysa Adana 'da bu olumsuzlukların hiçbiri yaşanmadı. Günlük yaşam her zamanki gibi devam etti. Bu gelişmeler, Adana 'nın dünyanın en avantajlı yatırım bölgesi olduğu yönündeki iddiasını daha da güçlendirmiştir.”