Cumhurbaşkanı Gül: '2012 Altın Yıl Olacak'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov onuruna akşam yemeği verdi

Gül'ün Çankaya Köşkü'nde verdiği yemeğe, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile çok sayıda davetli katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkmenistan'ın kalkınmasına son yıllarda hız verdiğini ve bunu takdirle takip ettiklerine işaret ederek, ''Ata yurdumuzun tarımdan sanayiye, sağlıktan ulaştırma ve turizme kadar birçok alanda kaydettiği gelişmelerle biz de iftihar ediyoruz. Zira bizler, sizin de ifade ettiğiniz üzere kan kardeşinin de ötesinde kemik kardeşiyiz'' diye konuştu. Gül, ''1991 yılında Türkmenistan'ı ilk tanıyan ve kardeş şehrimiz Aşkabad'da ilk büyükelçiliği açan devlet Türkiye'ydi. Dolayısıyla, ziyaretinizin tam da ülkelerimiz arasında diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 20. yıl dönümünü idrak ettiğimiz gün gerçekleşmesi, bu bakımından çok özel bir anlam taşımaktadır. Yıl boyunca bu vesileyle çeşitli kutlama etkinlikleri gerçekleştireceğiz. Bu yıl her iki ülkede tertiplenecek kültür günleri ile de 2012'yi Türkiye-Türkmenistan ilişkilerinin altın senesi yapacağız. Azmimiz, bu iki dost ve kardeş ülkenin parlak geleceğinin el birliğiyle inşa edilmesidir'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkmenistan'da yirmi yıldır faaliyet gösteren Türkmen-Türk okullarının kalkınma için gerekli milli ve manevi şuuru yüksek genç nesilleri yetiştirmeye devam edeceğini vurgulayarak, Berdimuhammedov'a ''Kadirli Doğanım'' diye seslendi. Konuk Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov da sıcaklıkla karşılanmış olmalarından dolayı ''Türk kardeşlerine'' teşekkür etti.
Kaynak: AA