Milletvekili Küçükaydın Gökdere'deki Patlamadan Sayıştay'ı Sorumlu Tuttu

AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, Kozan'daki Gökdere Köprü Barajı Derivasyon Tünelinin kapağının patlamasından Sayıştay'ı sorumlu tuttu.

Baraj inşaatında incelemelerde bulunan Küçükaydın, 'Barajların denetlenmesi konusunda DSİ yönetmelik çıkardı. Bu yönetmelik Sayıştay tarafından iptal edildi. Milyonda bir ihtimal de olsa böyle kazalarla karşılaşıyoruz. Bu yüzden gerek valilik, gerekse DSİ bünyesinde barajlar teknik olarak denetlenmelidir. 'dedi.

Milletvekili Küçükaydın, Göksu Nehri üzerindeki barajın patlamasından sonra detaylı bir inceleme yapılması gerektiğini belirterek, kazada 2 işçinin ölmesi ve 8 işçinin yaralanmasından büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Kazada ölenlerin cenaze namazlarına katılan Milletvekili Küçükaydın, ailelere baş sağlığı diledi. Küçükaydın, 'Bölgede Diyarbakır, Ankara ve Konya gibi bir çok ilden gelen arama kurtarma ekipleri görev yapıyor. İçinde uzman dalgıçların bulunduğu yaklaşık 300 kişilik bir ekip var. Antalya ve Afyon'dan da takviye arama ekipleri gelecek. Ankara'dan Jandarma Komutanlığına ait arama köpekleri getirilecek. Suyun bulanık olması ve sıfır görüş sebebi ile karış karış arama yapılıyor. 'dedi.

Milletvekili Küçükaydın daha sonra, Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, Alay Komutanı Murat Koç, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özkan ile meclis üyeleri ve barajı yapan Özaltın-Cengiz alt yüklenici firma yetkileri ile bir toplantı yaptı.

Bölgeye gelen Afet Kriz Başkanı Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ ve Afet Kurtarma Müdürü Mehmet Yılmaz ile görüşen Milletvekili Küçükaydın, Feke 2 Barajı ile Menge barajında su bırakılmamasını ve aramanın devamının sağlanmasını istedi.

Milletvekili Küçükaydın, daha sonra Kozan Devlet Hastanesinde yatan yaralılardan Zakir Demirelli'yi ziyaret ederek, ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti.