Laleli’nin Sokak ve Caddeleri Yenileniyor

Alt ve üst Laleli olarak tüm sokak ile caddelerde başlatılan yol çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Toplam 8 trilyonluk bir yatırımla Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği (LASİAD) ve Fatih Belediyesi tarafından yürütülen projenin haziran sonunda tamamlanması hedefleniyor.

LASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca, Laleli 'de yol yapım çalışmalarına 1 sene önce başlandığını belirterek, derneğin projeyi süratlendirme adına gerekeni yaptığını dile getirdi. Burada toplam maliyetinin 8 trilyon olduğunu vurgulayan Eyyüpkoca, belediyenin proje planlama ve işçilik kısmını karşıladığını aktardı.

Bugüne kadar Laleli 'de; Azimkâr, Kızıltaş, Paşazade, Sait Efendi, Şair Fitnat, Şair Haşmet, Şehnameci ve Çoban Çavuş Sokakları 'ndaki çalışmaların tamamlandığını belirten Eyyüpkoca şunları ifade etti:

“Laleli 'de aşamalı olarak devam eden sokak ve caddelerdeki yapım çalışmalarında şuan Mesihpaşa ve Kocaragıppaşa gibi iki büyük caddede yapım ile onarım çalışmaları devam ediyor. Laleli, Koska, Aksaray ve Soğanağa Caddesi ile birlikte projenin tamamı haziranda bitecek.”

Laleli işadamları olarak bölgenin gelişimi için her türlü desteği vermeye devam edeceklerini vurgulayan Eyyüpkoca, şöyle devam etti:

“Türkiye tekstil üretiminde dünyanın kalbidir. Laleli bölgesi markaları olarak bizler de dünyanın birçok ülkesine ihracat yapıyoruz. Hangi ülkede neler tercih ediliyor, karakterleri, alışkanlıkları neler, çok iyi biliyoruz dünya bir ülke olsaydı başkenti İstanbul olurdu, modanın başkenti de Laleli olurdu. Haziran sonunda tamamlanacak projeyle Laleli 'nin tüm çehresini değiştiriyoruz. Geçmişten bugüne pek çok güçlüğü aşarak gelen Laleli, değişen çehresiyle mutlak surette gelişerek ve büyüyerek ilerlemesini sürdürecek.”