Hava Sıcaklıkları 2 İla 4 Derece Artacak, Sonra Azalacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftalık hava tahmin raporunu açıkladı.Buna göre Türkiye genelinde sıcaklıklar 2 ila 4 derece artacak. Perşembe gününden itibaren sıcaklıklar düşüşe geçecek.

Ülke genelinde görülecek yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Batı Karadeniz ile Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Elazığ, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak olması bekleniyor. Doğu Anadolu, İç Anadolunun kuzeydoğusu ile öğle saatlerinden sonra Trakya'da akşam saatlerinden sonra Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz ile Kahramanmaraş ve Eskişehir çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte, sabah ve gece saatlerinde yer yer sis bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların, Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Batı Karadeniz ile Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Elazığ, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli kuvvetli olması beklendiğinden, olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması istendi.