BBP'li Gümüş: 28 Şubat Türk Demokrasi Tarihinin Kara Bir Günü

Büyük Birlik Partisi (BBP) Osmaniye İl Başkanı İsmail Gümüş, 28 Şubat'ın Türk demokrasi tarihinin kara bir günü olduğunu bildirdi.

Gümüş, milletin iradesinin hiçe sayıldığı ve hukukun ayaklar altına alındığı bir tarih olan 28 Şubat 'tan karlı çıkanların hukuktan yana olmayanlar olduğunu belirtti.

BBP İl Başkanı Gümüş, “28 Şubat vesayetçilerin, iktidarı ele geçirip, Türkiye deki zenginliklerine, kaynaklarına el koyma günüdür. Bu dönemlerin bütün mağdurlarına devlet tarafından, 1402 'liklere ödenen tazminat gibi, tıpkı YAŞ kararlarıyla haksız yere silahlı kuvvetlerden uzaklaştırılan ordu mensuplarının kayıplarının tazmin edildiği gibi gördükleri insanlık dışı muameleler için, maruz bırakıldıkları hakaretler için, işlerinden ve ekmeklerinden edildikleri için tazminat ödenmesi gerekir.” dedi.

O dönemde BBP'nin genel başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu 'nun, 'Namlusunu millete çeviren tanka selam durmam ' ' diyerek zulmü alkışlamadığını ve dik durduğunu kaydeden İsmail Gümüş: “Temennimiz, Türkiye 'nin bir daha 28 Şubatlar yaşamamasıdır. BBP, Muhsin Yazıcıoğlu 'nun liderliğinde namlusunu millete çeviren tanklara nasıl dik durmuşsa, BBP bugünde, aynı kararlılığın aynı iradenin aynı düşüncenin ve aynı felsefenin takipçisidir.” ifadelerini kullandı.