AK Partili Gençler Başkan Korkut’u Ağırladı

Ak parti il teşkilatında gelenek halini alan ziyaretler devam ediyor.

AK Partili Gençler Başkan Korkut’u Ağırladı
Belediye başkanlarının gençlik kollarına yaptığı ziyaretler sürüyor. İl gençlik kolları yönetim kurulunun bu haftaki konuğu Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut oldu.Ak parti il merkezinde gençlerle buluşan Ali Korkut, yaptığı hizmetleri ve projelerini Ak Parti Gençlik Kolları üyeleriyle paylaştı.

Sinevizyon eşliğinde yapılan sunu gençler tarafından ilgiyle izlendi.Tecrübelerini aktaran Korkut, sunumda Kent Park, mesire alanları, kentsel dönüşüm çalışmaları, restorasyon çalışmaları, cazibe merkezi, kültürel aktiviteler, geri dönüşüm ve tasarruf projelerini aktardı.350 tarihi yapının gün yüzüne çıkarıldığını belirten Korkut; ' 'Göreve geldiğim zaman etrafımda bir tane asfaltlı yol bulamadım, her taraf toz çamur içindeydi, bu durum vicdanımı sızlattı ve asfalt çalışmalarına başladık. Hilalkent ve köy yolları da dahil olmak üzere tüm yol yapım ve asfalt çalışmaları bitmek üzere ' ' dedi.

Görevi devraldığımızda belediyenin 10 trilyon dolayında maddi borcu olduğunu hatırlatan Korkut, ' 'Bir takım projelerle hamdolsun borçların üstesinden gelebildik. Kent bilgi sistemiyle bize gerekli olan tüm verileri elde ettik. Bölgelerimizin eğitim durumu sağlık koşulları, mimari planlaması hakkında bilgi sahibi olduk ve faaliyetlerimizi bu doğrultuda başlattık. Bu çalışmalarımız bize sanayi bakanlığı tarafından İSO 9001 belgesini almaya hak kazandırdı. Türkiye de bu belgeyi alan 25. Belediyeyiz. Atıl durumda olan eski parke taşlarını geri dönüşümlü hale getirdik ve bütün mahallelerde kullandık. Bu taşlardan tasarrufumuz yaklaşık 10 milyon lira oldu. 268 konut kamulaştırıldı, 150 dönümlük alan meydana getirildi. Bu alan üzerine yapacağımız bir proje ile Erzurumu cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz, bu proje ile Erzurum açık hava müzesi konumuna gelecek. ' ' şeklinde konuştu.

Parklar, mesire alanları ve kentsel dönüşüm ile ilgili görüntüleri hayranlıkla izleyen gençler, devam eden projelerle ilgili çeşitli sorularda yönelttiler. Gençlerin sorularını tek tek yanıtlayan Ali Korkut gençlere, yapılan ve yapılacak olan tüm sosyal ve kültürel faaliyetlerde etkin görevler alarak kendilerini yetiştirmeleri tavsiyesinde bulunarak; gençler için yardıma her zaman hazır olduklarını belirtti.

Ak Parti Erzurum il Gençlik Kolları Başkanı Yavuz Kocaman 'da: “Belediye Başkanımız Ali Korkut 'a yaptığı ziyaret ve sunum hasebiyle teşekkür ediyorum. Bu ziyaretler gençlere verilen önemin somut bir delilidir. Belediye Başkanımızın çalışmalarıyla ilgili bilgiler vermesi bizi mutlu ettiği gibi gençlerin ileride atacağı adımlar için de yol gösterici oluyor, bize gösterdiği önemden dolayı Başkanımız Ali Korkut 'a tüm arkadaşlarım adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Kaynak: İHA