Bakan Ergin, DDK'nın Dink Raporuyla İlgili Konuştu

Devlet Denetleme Kurulu'nun (DDK) Hrant Dink cinayetine ilişkin raporuyla ilgili konuşan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Yeni unsurlar çıkması halinde yeni soruşturmaların açılması ve gizli kapaklı, soruşturulmayan hususlar kalmışsa bunların her zaman irdelenmesi mümkün olabilecektir" dedi.

Bakan Ergin, Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu'nun 68. toplantısı sırasında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

DDK'nın Dink raporuyla ilgili sorular üzerine Ergin, 'Hrant Dink davası devam etmekte olan bir süreç. İlk derece mahkemesi iddia makamının taleplerinin aksine bir karar verdi. bu kararın gerekçeleri de dün itibariyle yayınlandı. Tabi şu anda bu karara karşı hem iddia makamının hem müdahillerin temyiz hakları var. Bu temyiz hakları büyük ihtimalle kullanılacak ve temyizmahkemesine gidecek. Temyiz mahkemesinin kararı çıkıncaya kadar süreç de bir Adalet Bakanı olarak benim davanın özüne ilişkin somut bir şey söylemem anayasanın 138. maddesi karşısında sakınca içeriyor. Devlet Denetleme Kurulu'nun raporu yeni bir soruşturma süreci başlatır mı? Elbette yeni unsurlar çıkması halinde her zaman için yeni soruşturmaların açılması ve kalmışsa eğer gizli kapaklı soruşturulmayan hususlar kalmışsa bunların her zaman irdelenmesi mümkün olabilecektir 'diye konuştu.
Kaynak: İHA