İrlandalı Turistlerin Öldürülmesine İlişkin Dava

İzmir'in Buca ilçesindeki ormanlık alanda, İrlandalı iki turisti boğazlarını keserek öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu yargılanan şahıs, ikinci kez hakim karşısına çıktı.

İrlandalı Turistlerin Öldürülmesine İlişkin Dava
İzmir Bayraklı Adliyesi 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, öldürülen Marion Elizabeth Grahon'u (54) ve birlikte tatil yaptığı bayan arkadaşı Katy Wins More'nin (54) yakınları ve İrlanda Hükümet temsilcileri katılmadı. Sanık Recep Ç., avukatı ile birlikte duruşmada hazır bulundu. 29 Aralık 2011 tarihinde görülen ilk duruşmada hakim tarafından talep edilen kemik testi ve olay yerine ait DNA örnekleri raporlarının tamamlanmadığı öğrenildi. Duruşma eksiklerin tamamlanması için 11 Nisantarihine ertelendi.

Duruşma sonrasında açıklamada bulunan davacı avukatı Barış Kaşka, davanın Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde olduğunu ve adil yargılamayı ihlal etmemek adına detaylı bilgi vermenin doğru olmadığını belirtti. Avukat Kaşka, 'İlk duruşmada mahkeme talep üzerine kemik testine karar vermişti. Ancak rapor sonuçları henüz mahkemeye ulaşmadı. İlk duruşma sonrasında sanığın babası tutuklanmıştı. Ancak iddianame savcılık makamınca yazılmadığı için mahkemesi henüz başlamadı. Şayet söz konusu iddianame yazılırsa suçunniteliği bakımından dava Ağır Ceza Mahkemesi'ne intikal edecektir. Ağır Ceza Mahkemesi muvafakat olursa bu davanın bundan sonra Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülebileceğini düşünüyorum. Bu yüzden bu duruşmada çok fazla bir esasa girmedik. Gelecek duruşma 11 Nisan'a ertelendi. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi olduğu için duruşmadan detaylı bilgi veremiyorum ' diye konuştu.
Kaynak: İHA