Ak Parti Çorum İl Kongresi 10 Mart'ta

AK Parti Genel Merkezi, kongre takvimini Çorum'dan başlatıyor.

Ak Parti Çorum İl Kongresi 10 Mart'ta
AK Parti kongre sürecine 10 Mart'ta yapılacak Çorum il kongresi ile start verecek

AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, AK Parti'nin bu yıl ülke genelinde yapılacak olan kongrelerinin ilkini Çorum'da gerçekleştireceğini söyledi. AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Eker, Kadın Kolları Başkanı Arife Betül Gülgün, Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Arslan ve il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, kongre süreci hakkında açıklamalarda bulundu. 2011 yılında merkez ilçe kongresi ilebaşlayan kongre sürecinin 22 Ocak'ta tamamlandığını dile getiren Ceylan, bu sürecin sorunsuz atlatılmasında emeği geçen tüm partililere teşekkür etti.

Genel merkezin aldığı karar gereği il kongrelerinin 27 Mart'tan itibaren başlayacağını, kongre tarihlerinin ise genel merkez tarafından belirleneceğini anlatan Ceylan, önceki gün alınan bir kararla Çorum ve çevresindeki bazı illerin kongre tarihlerinin öne çekildiğini açıkladı. AK Parti Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem'in önceki gün telefonla görüştüğünü ve görüşmede Çorum il kongresinin 10 Mart'ta yapılacağını bildirdiğini belirten Ceylan, 'Biz de bunun üzerine gerekli hazırlıklara başladık. Seçim Kurulu'nadelege listesini verdik. 4. Olağan İl Kongresi, 10 Mart 2012 Cumartesi günü saat 10.00'da Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak. Çorum'da herhangi bir sorun yaşanmadığı için, sorunsuz bir il olduğu için kongre tarihinin öne alındı 'dedi.

Kongrede 600 delegenin oy kullanacağını, 3 milletvekilinin de doğal delege olduğunu anlatan Ceylan, gazetecilerin sorusu üzerine bir dönem daha aday olduğunu açıkladı. AK Parti teşkilatlarının Çorum'da uyum içinde çalıştığını, her hazan sevgi, saygıyı ön plana çıkarttıklarını dile getiren Ceylan, 'Her zaman birlik, beraberlik ve kardeşlik yanlısı olduk. Partimize zarar verecek her türlü olaydan kaçındık. Partinin başarısına önem verdik. Şu anda 63 bin üyeyi aşmış durumdayız. Bunu hepimizin ortak başarısıolarak görüyorum 'dedi

Çorum'un aldığı oy oranı açısından da Türkiye dördüncüsü olduğunu hatırlatan Ceylan, 'Rize, Sivas ve Kilis'ten sonra dördüncü il Çorum. Son seçimde yüzde 62 oy aldık. Çorum, her seçimde başarısını biraz daha artıran, her seçimde bir öncesi seçimin üstüne koyan bir il. Bu başarıyı tüm teşkilatların uyumlu çalışması sayesinde yakaladık. Bu kardeşlik, sevgi ve saygı düzeni bu şekilde devam edecek 'ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA