Tunceli-pülümür Yoluna Çığ Düştü

Tunceli-Pülümür karayolunun 40'ıncı kilometresinde düşen çığ nedeniyle çok sayıda aracın yolda mahsur kaldığı belirtildi.

  Tunceli genelinde 29 Ocak tarihinden itibaren etkisi altına alan yoğun kar yağışı hayatı ve ulaşımı olumsuz etkiliyor. Aralıksız devam eden kar yağışının ardından Tunceli-Pülümür karayolunda düşen çığlar vatandaşları tedirgin ederken ulaşımı da olumsuz etkiledi.

Tunceli-Pülümür karayolunun 40`ıncı kilometresinde bulunan Ağlayan Kayalar mevkiinde akşam saatlerinde düşen büyük çığ nedeniyle, 2 yolcu otobüsü ve onlarca araç yolda mahsur kaldı.

Saatlerce yollarda aç ve susuz kaldıklarını belirten yolcular ve araç sürücüleri yolların bir an önce açılmasını istedi. Tunceli Milletvekili Kamer Genç 'e tepki gösteren bazı araç sürücüleri, milletvekilinin Tunceli ile ilgilenmesini istedi.

Tunceli 'de iki haftadan beri süren kar yağışı nedeniyle 30 'un üzerinde çığın düştüğü Tunceli-Pülümür ve Pülümür-Erzincan karayolunda vatandaşlar zor anlar yaşıyor. Çığın ardından bütün ekiplerini bu bölgeye sevk eden Karayolları ekipleri, saatlerce kar savurma aracı ve iki adet kepçe ile yol açma çalışması başlattı.

Çığ nedeniyle önü kesilen Pülümür Çayı donarken, çığ tünelleri içinde ise ikinci tünel oluşması ilginç görüntüler oluşturdu. Karayolları ekipleri çığın büyük olması nedeniyle yolu açmak için saatlerce çalıştıklarını, yolun kısa bir zaman içinde ulaşıma açılacağını belirtti.