MHP Bartın İl Başkanı Özçelik, Yılmaz Tunç'a Cevap Verdi

MHP Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik, AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç'un açıklamalarına cevap verdi.

MHP Bartın İl Başkanı Özçelik, Yılmaz Tunç'a Cevap Verdi
  MHP Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç`un Bartın, Safranbolu bölünmüş yolunun Tuna Mahallesi`nde kalan kısmındaki bağlantı yollarının kapatılmasının ve ulaşıma açılmasındaki gecikmenin belediyeden kaynaklandığı şeklindeki sözlerinin asılsız olduğunu ifade etti. MHP Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik, huzurlu ve refah dolu yaşanabilir bir Bartın için el, ele sevdalarının yine karşılıksız kaldığını belirtti.

Başkan Özçelik, 'AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, çözüm yolları üretmek ve yardımcı olmak yerine yalnızca eleştirmek kolaylığını tercih ediyor. Bu Cemal Akın başkanlığındaki meclis üyeleri ve Belediye çalışanlarının gayretli çalışmalarını engelleyemeyecektir. 2008 yılında yasal olmadığı halde ulaşıma açılan yol önceki Belediye Başkanı Ahmet Altıntel döneminde Karayolları Müdürlüğünden gelen uyarı üzerine bariyerle kapatıldı. Tuna mahallesinden geçen bölünmüş yolun Bahar sitesi bölgesi çıkışı, dönemin Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya`nın imarda yaya yolu olan yerin bölge halkının talepleri üzerine yasal düzenlemeler yapılmadan araç trafiğine açılmış. Bir sonraki Başkan Ahmet Altıntel döneminde de 23 Ocak 2008 tarihli Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü`nün trafik güvenliği olmadığı gerekçesi ile kapatılması ile ilgili uyarı yazısından sonra yol çelik bariyer konularak araç trafiğine kapatılmıştır 'dedi.

Özçelik, sözlerini şöyle sürdürdü; 'Cemal Akın başkanlığındaki yeni dönemde, bölge halkının mağduriyetlerinden ötürü talepleri üzerine 15 Nisan 2010 tarihli ilgili yazısında imar yolunun taşıt yolu haline gelebilmesi amacıyla plan değişikliği görüşü 15. Bölge Müdürlüğü`ne sorulmuş. 06 Mayıs 2010 tarihli Karayolları yazısı yine aynı gerekçelerle uygun olmadığını ifade etmiştir. Bölünmüş yol çalışmaları başladığında 18 Temmuz 2011 tarihinde Belediye yine Karayollarına ilgili başvurusunu yapmış, projenin kesinlik kazanması ve yolun ortadan bölünmesi sonucu 11 Ağustos 2011 tarihinde plan değişikliği uygundur görüşü bildirilmiştir. Bartın Belediyesi de bununla ilgili çalışmalarını yapıp yolun açılmasını sağlamıştır. İster Belediye ister Devletin diğer kurumları olsun, hepsinin amacı hizmetse, hepsi yasalarla yönetildiğine göre yaptım oldu anlayışının ne kadar anlamsız ve geçerli olmadığını gördük. Sebep olanları halka ve Allah`a havale etmekten başka da çaremiz yok. Yılmaz Tunç, yasalarla yönetilen kurumlar arası diyaloglara gölge etmemek lazım! Bu kurum olumsuz bir görüş bildirdiyse gerekçesi yasalardır diyor. Bunu birlikte nasıl aşabiliriz şeklinde düşünmek dururken Bartın`ın merkezinden geçen karayolunun mevcut yapıyı sökmeden onun üzerine 20, 30 santimetre daha yükseltmek anlayışını, Belediyenin ilgili bir çok başvurusu uygun görülmemesine rağmen, çalışmaların devam ettiği eski yerleşik düzeni çukurda bırakan yan yol, evler, benzinlik ve işyerlerini yaka sellerine maruz bırakacak bu sisteme çözüm aramak dururken, yasalarla çözülen sistemi tartışmaya açmak samimiyetten çok uzak bir anlayıştır. Yılmaz Tunç, Bartın, devletin kudretini görmek ve hissetmek istiyor. Bilgi edinme hakkımı da kullanarak yakın takipçiniz olduğumu ayrıca belirtmek isterim. ' 
Kaynak: İHA