Bodrum’da 'Avrupa Çocuk Korosu' Kuruldu

Bodrum'da faaliyet gösteren Karya Kültür ve Sanat Derneği tarafından ”Karsanat Avrupa Çocuk Korosu” kuruldu.

Bodrum’da 'Avrupa Çocuk Korosu' Kuruldu
Çocuklara ses-nefes- duyum ve solfej eğitimini amaçlayan, 05 -15 yaş grubunda 20 'ye yakın çocukların katıldığı koro, Bitez Merkez Camii arkasında bulunan KARSANAT Derneği Merkezi 'nde ilk çalışmalarına başladı.

KARSANAT Başkanı Gülderen Erdoğmuş ve dernek yönetim kurulu üyesi, piyanist, besteci Nihan Atlığ Simpson tarafından yürütülen çalışmalar Türkçe, İngilizce, Almanca, İtalyanca ve Fransızca gibi birçok dilde çocuk korosu repertuarlarını içeriyor

KARSANAT Başkanı Soprano Gülderen Erdoğmuş, yer sorunlarını çözdükten sonra çocuklarla ilk çalışmalarını yapmaya başladıklarını ifade ederek,”Buradaki amacımız çok sesli müzik ve evrensel müzikten örnekler çalışmalar yapmak. Çocuklarımız mümkün mertebe orijinal dilde ve farklı şarkıları öğrenecekler. Amaç sadece şarkı söylemenin dışında nota bilgilerini geliştirmek ve ileriye dönük güzel sanatlar lisesi veya konservatuarların yetenek sınavlarına burada ki alt yapıyla hazırlamak.”dedi.

Piyanist / Besteci Nihan Atlığ Simpson Bodrum 'da uzun zamandır böyle bir çocuk korosunu kurmak istediklerini belirterek,”Derneğimiz 4 yıllık bir dernek ancak şartlar şimdi el verdi. Katılımda beklediğimiz gibi oldu. Başarılı çalışmalara imza atarak ilk dinletimizi de yılsonuna doğru yaparız.”dedi.
Kaynak: İHA