Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Yozgatlılar Gecesine Katıldı
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ''Yozgatlı 2015 yılı itibariyle Haziran ayından önce yüksek hızlı trenle Ankara'ya o zamana kadar İstanbul'da biteceği için Esenler'den Yozgat'a gitmek istiyorsa daha güvenli, hızlı ve ucuz seyahat etme imkanı bulacaktır'' dedi.

Yozgat'ın değişim adımının yüksek hızlı trenle atıldığını söyleyen Bozdağ, Eskişehir'den sonra 13 Mart 2009'da yüksek hızlı tren temelinin Yozgat'ta atıldığını söyledi. Hızlı trenin yapımının Yozgat'ta devam ettiğini bildiren Bozdağ, ''Ankara ve Yerköy arası hızlı tren ihalesi yapılamamıştı. Önümüzdeki günlerde oranın da ihalesi bitmiş olacak. 2015 yılı itibariyle Haziran ayından önce yüksek hızlı trenle Yozgatlı Ankara'ya o zamana kadar İstanbul'da biteceği için, Esenler'den Yozgat'a gitmek istiyorsadaha güvenli, hızlı ve ucuz seyahat etme imkanı bulacaktır. Bu milyarlarca dolarlık çok büyük bir yatırım. İkinci kazma Yozgat'tan vuruldu. Şu anda dağlar deliniyor, tüneller açılıyor. Yozgat'ta devam eden yüksek hızlı tren inşaatının yüzde 60'ı bitmiş durumdadır. Bu adımlar Yozgat'ın ekonomisine, turizmine ve dünyaya bağlanmasına büyük katkı sağlayacak çok büyük bir projedir. İddialı olsun diye söylemiyorum ama belki de Cumhuriyet tarihi boyunca Yozgat'ın aldığı en büyük yatırım hızlı tren projesidir''diye konuştu.
Eğitim alanında Bozok Üniversitesi'nin bütün fakültelerini geliştirerek faaliyete soktuklarını belirten Bozdağ, 'Zamanında üniversitelerin kurulmasını engelleyen bir yapı vardı. Sayın Başbakanım 'Biz her şehre üniversite kuracağız' dedi ve harekete geçtik. Bugün Türkiye'nin 81 ilinde devlet üniversitelerini biz kurduk. Yozgat, üniversiteyle yeniden değişmeye başladı. İletişim, ziraat, veterinerlik fakültelerini ve ilçelerimize yüksek okulları kurduk. Yozgat eğitim alanında güçlü hale getirildi.Öğrencilerin barınmasını sağlayan yurtlar yaptık. Bu yıl Yozgat'a bin kişilik yüksek öğrenim yurdu kazandıracağız. Böylelikle dışardan gelen öğrencilerimiz daha iyi öğrenim görme imkanı bulacaktır. Orta öğretimde de atılımlar yaptık. Yozgat'ta yeni kurulan ilçelerimizde dahil hepsine Anadolu Lisesi açtık. Verdiğimiz sözü tuttuk. Yozgat'ta sağlık alanında da atılımlar yaptık. İçinde refakatçi odası yüksek teknolojiyle donatılmış hasta muayene odaları olan hastane çalışmalarına başladık. 2 yıl sonraYozgat'taki hastaneler dünyadaki hastanelerle yarışır duruma gelecek. Ayrıca AK Parti olarak adalet alanında adımlar attık. Yozgat'taki ve ilçelerdeki adalet saraylarını yeniledik. Osmanlı mimarisiyle donatıp nezih hale getirdik'' dedi
Yöresel sanatçıların konser verdiği gecede, katılanlara yöresel yemekler ikram edildi.
