Vali Güvenç: Eğitim Hizmetleri İbadet Hükmündedir

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, eğitim hizmetlerinin ibadet hükmünde olduğunu söyledi.

Vali Güvenç: Eğitim Hizmetleri İbadet Hükmündedir
Anafen Dersanesi, Aynur Çepni Öğrenci Yurdu ve SODES kapsamında Kale ve Yeni mahallede açılan etüt merkezlerinin açılışını gerçekleştiren Vali Güvenç, burada yaptığı konuşmada Türkiye 'nin ekonomik ve demokratik olarak büyük mesafe kat ettiğini söyledi.

Güvenç, on yıl önce kişi başına düşen 3 bin dolara karşılık bugün 10 bin doların üzerine çıkan milli gelir ile demokrasinin de köklü değişimler geçirerek yarına daha ümitli bakmamıza yol açtığını söyledi. Eğitim hizmetlerinin önemine değinen Güvenç, hayırsever Anadolu insanının katkılarıyla yapılan eğitim kurumlarının da Türkiye'nin geleceğine önemli katkılar yaptığını anlattı. Eğitim hizmetlerinini ibadet hükmünde olduğunu kaydetti.

Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfi Kontan 'da Viranşehir 'de 52 bin öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek özel eğitim kurumlarının varlığının önemine değindi. İlköğretim okullarında mezun olan öğrencilerin başarılarının yüzde 30 'da kaldığını belirten Kaymakam Kotan bölgedeki sorunların bitmesi için eğitim öğretim hizmetlerinin daha yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı.

FEM Dersanesi ANAFEN şubesi, Aynur Çepni Öğrenci Yurdu ve SODES kapsamında Kale ve Yeni mahallede açılan etüt merkezlerinin açılışını gerçekleştiren Vali Güvenç yurtta verilen yemeğe katılarak Viranşehirliler ile birlikte yemek yedi. Tören esnasında Bilge Basın Yayın A.Ş. yönetim kurulu üyesi ve Viranşehir Organize Sanayi Sitesi Başkanı Bahri Palmanak tarafından Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç 'e plaket verildi.