Uludağ ve Milli Park İsimli Kitap Piyasaya Çıktı

Bursa Kent Konseyi, Türkiye’nin en önemli doğa ve kış sporları merkezi olan Uludağ’ın sahip olduğu zenginliklerinin herkes tarafından daha iyi bilinmesi amacıyla hazırladığı ‘Uludağ ve Milli Park’ adlı kitabı, kent belgeliğine kazandırdı.

Türkiye 'nin kış turizm merkezi olan Uludağ 'ın doğal yaşamının korunması, geniş kitlelerce tanınmasını amacıyla çalışmalar yürüten Bursa Kent Konseyi Uludağ Çalışma Grubu'nun hazırladığı, 'Uludağ ve Milli Park ' adlı kitap çıktı.

Bursa Kent Konseyi Uludağ Çalışma Grubu 'nun arşivinden yararlanılarak oluşturulan eserde, 'Tarihte Uludağ ', 'Olympos Manastırları ', 'Milli Park Haritası ', 'Flora, Fauna ', 'Kamp ve Kullanım Alanları ', 'Kış ve Yaz Turizmi ', 'Teknik Rotalar ', 'Yürüyüş Parkurları ' başlıklarıyla geniş bilgiler yer alıyor. Görsel açıdan da zengin içeriğe sahip olan kitabın doğa yürüyüşü tutkunları için vazgeçilmez bir cep rehberi olacağı belirtildi.

Bursa Kent Konseyi Uludağ Çalışma Grubu Temsilcisi Serdar Kuşku, Uludağ ve Milli Park hakkında bugüne kadar hazırlanmış kendi alanında ilk ve tek yayın olan kitabın 12 ay cazibe merkezi haline getirilmeye çalışan Uludağ 'a katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Uludağ 'ın doğa turizmi potansiyelinin ve doğal güzelliklerinin anlatıldığı 'Uludağ ve Milli Park ' adlı kitabın, Bursa 'nın sahip olduğu en büyük doğal değerin tanıtılması açısından önemli bir çalışma olduğunu belirtti. Pala, Uludağ hakkında hem pratik, hem de ansiklopedik tarzda hazırlanan eserde katkısı olanlara teşekkür etti.