Tunceli-Erzincan karayolunda ulaşım tek şeritte ilerliyor

Çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapanan Tunceli-Erzincan karayolunda ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyor.

Tunceli'de kar yağışı, tipi ve çığ, ulaşımda aksamalara yol açtı. Çığ düşmesi sonucu dün ulaşıma kapanan Tunceli-Erzincan karayolu, yaklaşık 20 saat ulaşıma kapalı kaldı. Karayolunun 22-50. kilometreleri arasında 20 ayrı noktada düşen çığlar nedeniyle bölgede mahsur kalan yaklaşık 30 araç, karayolları ekiplerinin yoğun çabaları sonucu kurtarıldı.

Tunceli-Erzincan karayolunun 45. kilometresinde çığ düşmesi sonucu bazı araçların mahsur kaldığı bilgisini alarak dün öğleden sonra haber takibi için bölgeye giden Anadolu Ajansı muhabiri Haydar Toprakçı ve Doğan Haber Ajansı muhabiri Ferit Demir de mahsur kaldı.

Araçlarının önüne ve arkasına çığ düşmesi sonucu dün saat 17.30'dan itibaren bölgede mahsur kalan Toprakçı ve Demir, karayolları ekiplerince saat 02.30'da kurtarıldıktan sonra Tunceli'ye doğru yola çıktı. Karayolları iş makineleri öncülüğünde Tunceli'ye doğru dönüşe geçen, bir yolcu otobüsü ve 30'a yakın binek araçtan oluşan konvoyun önüne, Tunceli-Erzincan karayolunun 25. kilometresinde iki ayrı noktada yeniden çığ düştü. Yüksekliği 8-10 metreyi, genişliği ise 350-400 metreyi bulan çığlar, karayolları ekiplerin yaklaşık 7 saat süren yoğun çalışmasının ardından kaldırıldı. Tunceli-Erzincan karayolunda ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyor.

Karayolları 86. Şube Şefi Aydoğan Ergün, Tunceli-Erzincan karayolunun 22-50. kilometreleri arasında bir gecede 8'i büyük olmak üzere irili ufaklı toplam 20 çığ düştüğünü ifade ederek, ''Dün, Tunceli-Erzincan karayolunun Kırmızı köprü mevkisinde çığ düşmesi nedeniyle araçların mahsur kaldığını öğrenince 3 iş makinesiyle Kırmızı köprü bölgesindeki çığlara müdahale etmek için yola çıktık. Yoldaki çığlara müdahale ederek araçları kurtardık. Daha sonra gelen araçlarla konvoy yaparak Tunceli'ye doğru yola çıktık. Yolda 8'i büyük olmak üzere 20'nin üzerinde çığ vardı'' dedi.

Haber takibi için bölgeye giden ve kendisi de mahsur kalan Doğan Haber Ajansı muhabiri Ferit Demir de karayolları ekiplerinin mahsur kalan araçları kurtarmaya gittiklerini, kendilerinin de onları onları görüntülemek için yola çıktığını, bir tünelin içinde mahsur kaldıklarını anlattı.
Kaynak: AA