SP İl Başkanı Güldal: RTÜK'ten, Muhteşem Yüzyıl Dizisini Kaldırmasını İstiyoruz

Saadet Partisi (SP) Antalya İl Başkanı Hasan Güldal, tarihi şahsiyetleri küçük düşüren Muhteşem Yüzyıl dizisinin bir an önce yayından kaldırılması gerektiğini söyledi.

SP İl Başkanı Güldal: RTÜK'ten, Muhteşem Yüzyıl Dizisini Kaldırmasını İstiyoruz
Bir televizyon kanalında yayınlanan Muhteşem Yüzyıl dizisinin yayından kaldırılması için Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)'nu göreve davet ettiklerini belirten İl Başkanı Hasan Güldal, yayınlanan dizi ile kendi döneminde, dünyanın dörtte üçüne hakim bir Osmanlı padişahını kadın düşkünü gibi gösterilmesinin, Türk insanına yapılan en büyük hakaret olduğunu kaydetti.

Güldal, SP Manavgat İlçe Başkanlığı'nın, Destan Düğün Salonu'nda yapılan 4. olağan kongresinde yaptığı konuşmasında, RTÜK'ü göreve çağırdı. 46 yıllık iktidarı döneminde sadece bir yılını İstanbul'da sarayda geçiren bir adil hükümdarı kadın düşkünü göstermenin utanç verici olduğunu anlatan Güldal, padişah hanımları ve validelerini saray içinde entrika üreten kadın gibi gösterilmesinde Osman Gazi'nin torunlarına yapılabilecek en büyük hakaret olduğunu kaydetti.

Güldal, 'Osmanlı Devleti'ni 46 yıl adil bir şekilde yöneten bir padişahı kadın düşkünü gibi gösteren Muhteşem Yüzyıl dizisini kınıyoruz. Dizinin kaldırılması konusunda RTÜK'ü göreve davet ediyoruz. RTÜK'ün de dizi hakkında bugüne kadar halen bir yaptırımda bulunmaması çok şaşırtıcı. Dizinin bir an önce yayından kaldırılması istiyoruz. Dünyanın Muhteşem Süleyman diye hitapta bulunduğu bir padişahı kadın düşkünü gibi göstermeye hakkı yok. Dizi yayından kaldırılıncaya kadar sonuna kadar takipçisi olacağız. ' diye konuştu.