Söke Kadın Meclisi’nden “panik Atak” Konferansı

Son yılların gündemde en çok gelen psikiyatrik rahatsızlıklardan biri olan Panik Atak, Söke Kadın Meclisi’nin düzenlediği konferansın konusu oldu.

Söke Kadın Meclisi’nden “panik Atak” Konferansı
Söke Belediyesi Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonunda gerçekleşen konferansta Psikiyatrist Hekim Yalçın Yılmaz konuşmacı olarak yer aldı. İlginin yoğun olduğu konferanstan katılımcılar memnun ayrıldı.

“PANİK ATAĞI OLAN 10 DOKTOR GEZİYOR”
İstatistiklere göre panik atak rahatsızlığı olanların psikiyatrik bulguya kadar çeşitli şikayetlerle 10 doktor gezdiklerini belirten Psikiyatrist Hekim Yalçın Yılmaz, hastaların panik atak rahatsızlığına doktor doktor gezdikten sonra ikna olduklarını söyledi. Çarpıntı, kalp, uyuşma, bulantı, baş dönmesi gibi şikayetlerle doktorları gezen panik atak hastalarının durumları ile ilgili bilgi veren Yalçın Yılmaz; “Çekmeyen bilmez. Yaşayan bilir ve yaşayan için zor bir durumdur” dedi.Anksiyete bozukluk rahatsızlıklarının içinde en zorlayanının panik atak olduğunu belirten Psikiyatrist Hekim Yalçın Yılmaz, “Elbette hastalarda görülen çeşitli şikayetlerin her biri direkt olarak panik atak 'a bağlanamaz. Fiziki rahatsızlıklarla birlikte de panik atak görülebilir. Bu nedenle görülen şikayetlerin her biri dikkate alınmalı ve tetkikleri yapılmalıdır” dedi.

“KADINLARDA DAHA YAYGIN”
Panik Atak 'ın 1980 'li yıllarda hastalık konusu olarak tıbbi sıralamada yerini aldığını belirten Psikiyatrist Hekim Yalçın Yılmaz, Panik Atak 'ın erkeklere oranla kadınlarda daha fazla görüldüğünü söyledi. Anksiyete bozukluğunun küçük yaşlardan itibaren kendini gösterebildiğini, ergenlik döneminde fobik korkuların kendisini gösterdiğini belirten Yalçın Yılmaz; Panik Atak 'ın daha çok ön yetişkinlik dönemi denilen dönemde ortaya çıktığını belirtti.
Kaynak: İHA