Mollabey Merkez Camii'nde Yerden Isıtma Sistemine Geçiliyor

Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Mollabey yerleşkesinde bulunan Mollabey Merkez Camii'nde yerden ısıtma sistemine geçilecek.

Mollabey Merkez Camii'nde Yerden Isıtma Sistemine Geçiliyor
Isıtma sistemi için çalışmaların hızlandığı camide, çalışmaların tamamlanmasının ardından enerji tasarrufu da sağlanmış olacak.

Mollabey Sosyal Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Erol Öztürk 'ün öncülük ettiği çalışmalarda Mollabey Merkez Camii alttan ısıtmalı sistem çalışması başlatıldı. Yapılacak olan çalışma sonrasında hem cami ısınacak hem de elektrik masrafında büyük düşüş sağlanacak. Başlatılan çalışmalarla ilgili olarak bir açıklama yapan Öztürk, 'Cemaatimize Soğuk havada sıcak bir ortamda namaz kıldırmayı hedefliyoruz. Düzce İlinde ısıtma sistemleri üzerine faaliyet gösteren bir firma ile anlaştık. Firma yetkilisi Camiye gelip gerekli çalışmayı yaptıktan sonra ısıtma tecizatı ve ekipmanlarını getirerek döşemeye başladı. Firma yetkilisinden aldığımız bilgi doğrultusunda alttan ısıtma kurmaya karar verdik. Bu sistemin klima ve ısıtıcılara göre daha az elektrik tükettiğini ve 20 dereceye kadar ısıtma yaptığını öğrendik. Cami cemaatimiz sıcak bir ortamda dini vecibelerini yerine getirebilecek. ' dedi.

Öztürk, camidebekleme yerlerinin de üstlerini kapatmayı düşündüklerini söyledi. 'Camimize ibadetlerini eda etmek için gelenlerin sıcak ve soğuk ortamdan etkilenmemesi için yaptığımız çalışmalar önce Allah rızası sonra insanlarımızın rahat etmesi içindir. '