Mısır'da Başbakan Erdoğan'ın Hayatını Konu Alan Kitaba Büyük İlgi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatını konu alan "Recep Tayyip Erdoğan: Bir Liderin Doğuşu" adlı kitabın Arapça tercümesi Mısır'da büyük ilgi gördü.

Mısırlılar, Hüseyin Besli ve Ömer Özbay tarafından kaleme alınan kitabın Arapça baskısına duyulan ilginin sebebinin Erdoğan'ın son yıllardaki onurlu tutumu olduğunu söylüyor. Erdoğan'ı Ortadoğu ülkeleri ve Filistin davasına desteğinden dolayı iyi tanıdıklarını ifade eden Mısırlılar, kitaba ilginin her geçen gün arttığını belirtiyor.

Kitabın geçen Eylül ayında Lübnan'da basıldığını ancak Kuzey Afrika ülkelerine ulaşmadığını ifade eden kitabın mütercimi Mısırlı akademisyen Tarık Abdulcelil, Mısır'da ilk baskının 5 bin adet yapıldığını, ikinci ve üçüncü baskıların da yapılacağını, Cezayir, Katar ve Suudi Arabistan gibi ülkelerden de kitabın basımı için kendilerine teklif geldiğini söyledi.

Abdulcelil, son dönemde Türkiye'nin Arap halkları nezdinde çok büyük teveccüh ve kabul gördüğünü belirterek, 'Halkların Erdoğan'a ilgi ve sevgisi devamlı bir şekilde artıyor. Kitabın tercümesi ile ilgili bir arkadaşın bana yaptığı teklifi hemen kabul ettim ve tereddütsüz evet dedim. Kitabın Arapça çevirisini 'Bir liderin hikâyesi' olarak isimlendirdik. Kitap özellikle de Arap baharından sonra daha da ilgi çekmeye başladı. Şu anda Arap ülkeleri yeni bir oluşuma doğru gidiyor. Bu ülkeler kendilerine liderve parti modeli arıyorlar. Bölgede en başarılı ülke Türkiye ve haliyle en başarılı parti de AK Parti ' dedi.

Kitap için Uluslararası Kahire Kitap Fuarı'nda stant açıldığını belirten Abdulcelil, 'Ayrıca 'ardoğan.com' adında bir internet sitesi kurduk. Arap halkları Erdoğan'ı internetten ararken Erdoğan şeklinde değil, Ardogan olarak arıyor. Biz de siteyi böyle isimlendirdik. Bir de panel düzenleyerek kitabı halka tanıtmayı planlıyoruz ' ifadelerini kullandı.

Kitaba ilginin oldukça fazla olduğunu söyleyen kitapçı Mahmud Kerim Mahmud da, 'Kitabı henüz okuma fırsatı bulmadım ancak Erdoğan, Arap dünyasında çok yakından tanınan bir lider. Kitabın tanıtımının gerçekleşmesinden sonra ilginin çok daha fazla olacağını tahmin ediyorum ' şeklinde konuştu

Kaynak: İHA