Mahallelinin Elektronik Eşyaları Yandı

Adıyaman'da kar yağışının nedeniyle elektrik tellerindeki kopmasının ardından oluşan yüksek gerilim Turgut Reis Mahallesi'ndeki bir sokakta bulunan tüm evlerin elektronik eşyalarının yanmasına neden oldu.

Mahallelinin Elektronik Eşyaları Yandı
Turgut Reis Mahallesi 147. Sokak'ta bulunan evlerin elektronik eşyaları yandı. Kar yağışı nedeniyle tellerin kopmasının ardından gelen yüksek gerilim mahalle sakinlerini büyük zarara uğrattı. Sokak içersinde bulunan evlerin neredeyse tamamının buzdolabı, televizyon, kombi ve bilgisayarı yandı.

Yüksek gerilim olduğu esnada elektronik cihazlarının patladığını belirten mahalle sakinleri, elektrik dağıtım firması olan Akedaş'tan şikayetçi olduklarını söyledi. Mahalleli zararının karşılanması için hukukiyollara başvuracağını belirtirken, elektrik dağıtım şirketine ait arıza ekipleri de mahalleye gelerek elektrik direklerini kontrol etti. Mahalle sakinleri evlerinde kullanacakları elektronik eşya kalmadığını vurgularken, evlere çağırılan teknik servisler eşyaların yandığını ve tamir masrafının çok olacağını aktardı. Mahalle Muhtarı Abdulkadir Geylani Taş ise, 'Turgut Reis Mahallesi'nde dün saat 16.00 itibariyle 147 sokakta yaklaşık 12-13'e yakın evimizdeki elektronik eşyalar yüksek gerilimden dolayı hasar gördü. Şuan Adıyaman'da kar yağışı devam ediyor. Allah muhafaza 10 santim kar yağdı bu hale geldi. Erzurum'daki gibi metrelerce kar yağsa ne yaparlardı. Akedaş yetkilisi konuyu mahkemeye taşımamızı istedi. Ondan sonra bilir kişinin tutacağı rapor doğrultusunda zararın karşılanacağı belirtildi. Fakat şuan buailelerimizin hepsi çok mağdur. Hiçbirisi evinde ısınamıyor. Yakınlarının yanında gidip kalıyorlar ' dedi.

Teknik servis görevlisi konunun voltajla alakalı olduğunu ve yüksek gerilimden dolayı yaşandığını belirterek, vatandaşın bu noktada yapacağı bir şeyin olmadığını dile getirdi. Mahalle sakinleri zararlarının bir an önce giderilmesi gerektiğini ifade etti.
Kaynak: İHA