İzmir'de Hatay Semtine Katlı Otopark Yapılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan, 329 araç kapasiteli Hatay Katlı Otoparkı’nın temeli atıldı.

İzmir'de Hatay Semtine Katlı Otopark Yapılıyor
Yaklaşık 4 milyon liralık projenin temel atma töreninde konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, yıllardır konuşulan bir projeyi hayata geçirmek üzere olduklarını belirterek, arazi sahibi Konak Belediyesi ile örnek bir işbirliği yaptıklarını söyledi.

Başkan Kocaoğlu, artan otopark ihtiyacı çerçevesinde Hatay Köprü Mahallesi, Üçkuyular Terminali, Alsancak Hocazade, Karşıyaka Alaybey, Buca Kasaplar Meydanı ve Ulukent gibi bölgelerde yapılacak otopark ve terminallerle trafiğin önemli ölçüde rahatlayacağını ifade etti.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ise 15 yıllık bir hayalin gerçekleştiğini belirterek, “Rant ekonomisinin gerçekleştiği bu süreçte Konak Belediyesi, çok büyük gelir elde edebileceği bu arazisini vatandaşın hizmetine sunmuş, burayı bir alışveriş merkeziyle yeni bir sıkışıklık alanı haline getirmek yerine, bir ferahlama alanı olmasını sağlamıştır.” diye konuştu.

Karabağlar ilçesi Hatay semtinde, İzmir Asker Hastanesi yanı 248 ile 255 sokakların kesişimindeki otopark, 3 bin 220 metrekarelik alana inşa edilecek. Üç katlı projelendirilen otopark, arazi eğimli olduğundan yol kotuna göre tasarlanacak ve en üstündeki alan pazaryeri olarak kullanılacak.

Törene Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa, CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, İl Genel ve belediye meclisleri üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda İzmirli katıldı.