Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, akaryakıt piyasasında yapılan indirimlerle alakalı olarak EPDK'nın piyasanın dürüst işlemesi için bir yapı kurması gerektiğini bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız:
Bakan Yıldız, akaryakıt piyasasında kurallara uymayanlara 1.2 milyar TL'lik ceza kesildiğini söyledi.

Kayseri'de Büyükşehir Belediyesi'nin Uluslararası Kış Festivali'ne katılmak için gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bir gazetecinin akaryakıt sektöründeki temsilcilerle yapılan toplantının ayrıntıları ile ilgili sorusunu cevapladı. Yıldız, dün sabah üretim, dağıtım ve bayileri olan ve 14 bine yakın aktörü olan sektörün temsilcileri ile ilgili yaptıkları toplantıyla ilgili olarak, 'Toplantıda legal ve hukuk sınırları içinde hareket edenleri destekleyeceğimiz söyledik. Bu konuda firma ismi açıklamamız doğru olmaz. Toplantıda, Petrol Piyasası Kanunu ile ilgili değerlendirme ve kanun taslağı üzerinde de tartışmalarımız oldu. Koyduğumuz kanunların, çıkardığımız yönetmeliklerin ve mevzuatların, bu konuyla alakalı piyasa denetlemesi vedüzenlemesi ile alakalı olarak çalışan EPDK'nın yaptığı bütün çalışmalar çerçevesinde, piyasanın rekabet edebilir, dürüst ve makul karlarla çalışabilir bir yapı kurması lazım. Bunun dışına çıkan herhangi bir oyuncu varsa sıkıntı çekecektir ' dedi

Bakan Yıldız, 'Zaten şu ana kadar kuralların dışına çıkanlara yönelik olarak 1.2 milyar TL'lik ceza uygulandı. Bunların denetlenmesi ve düzenlenmesinin uygun olacağı kanaatindeyim ' diye konuştu.
Kaynak: İHA