CHP'li Keskin: Divan Başkanlığı İle İlgili Herhangi Bir Talimat Almadım

CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 gün önce divan başkanı konusunda bir istekte bulunduğunu ifade ederek, "O günden bugüne Sayın Genel Başkan'ın kararında ve iradesinde bir değişiklik olduğunu bilmiyorum.

Bana kararın değiştiğine ilişkin herhangi bir talimat ve bilgi de yansımış değil. ' dedi.

CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, CHP Genel Merkezi'nde basın mensuplarının tüzük kurultayında divan başkanının kim olacağı yönündeki sorularını cevapladı. Kılıçdaroğlu'nun, yaklaşık 15 gün önce bu konuda istekte bulunduğunu kaydeden Keskin, 'O günden bugüne sayın genel başkanın kararında ve iradesinde bir değişiklik olduğunu bilmiyorum. Bana kararın değiştiğine ilişkin herhangi bir talimat ve bilgi de yansımış değil. İnşallah güzel bir kurultay yapacağız. CHP'de kargaşa yaratmak, karışıklık çıkarmak için tırnak kaşıyanları mahcup edecek, CHP'yi insanımız için çekim ve cazibe merkezi dönüştürecek şölen havasında bir kurultay gerçekleşeceğine inanıyorum. ' ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANLIĞI 'NIN TARAFSIZLIĞI İLE BAĞDAŞMAYAN TABLO ORTAYA ÇIKTI”
Adnan Keskin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 'ün, MİT yasasını kabul etmesi ile ilgili olarak da şu açıklamalarda bulundu: “Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 'ün MİT yasasını inceletmeden onaylaması üzerinde durulması gereken bir olumsuzluktur. Cumhurbaşkanı 'nın AKP ile içiçe olduğu yönünde daha önce basında benzer haberle çıkmıştı. Bu yasanın onaylanması ile cumhurbaşkanının tarafsızlığı ile bağdaşmayan bir tablo ortaya çıkmıştır.”

KARAR MİT 'İ YIPRATMIŞTIR
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise MİT Kanunu'nun getirildiği biçimiyle kabul edilmesinin sorgulanması gereken bir konu olduğunu söyledi. Yasayı MYK 'da inceleyeceklerini belirten Tanrıkulu, “Bu karar kurumu yıpratmıştır.” dedi.