Bilim, Kültür, Sanat Derneği Başkan Doğan’la Görüştü

Geleneksel Türk Sanat türlerinin yeni kuşaklar tarafından tanınması ve uygulanabilmesi için kentimizde bugüne kadar çeşitli kurslar açarak adını duyuran Bilim, Kültür, Sanat Derneği yöneticileri İzmit Belediye Başkanı Dr.

Bilim, Kültür, Sanat Derneği Başkan Doğan’la Görüştü
Nevzat Doğan 'ı makamında ziyaret etti.Bilim, Kültür Sanat Derneği Başkanı Abdülkadir Dizman, bugüne kadar ebru, ney ve hat sanatı üzerine çeşitli kurslar açtıklarını söyleyerek, “Geleneksel Türk Sanatının önemli örneklerinin, kültürel bir miras olarak yeni nesillere tanıtılması için büyük bir çaba içersindeyiz. Bu çalışmaların daha sağlıklı ve doğru bir zeminde yapılabilmesi için, bir kültür merkezi ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Sizlerin de bu konuda desteklerini bekliyoruz” dedi.

Başkan Doğan konuklarını çok sıcak karşılayarak, “Sosyal, kültürel ve sanatsal çalışmalara bakışımız her zaman olumlu olmuştur. Kendi bünyemizdeki İZMEK kurslarında da bu tür geleneksel sanatlara yer vermeye çalışıyoruz. Sizlerin bu konuda sorumluluk hissetmesi kentimiz ve toplumumuz adına sevindiricidir. Kurum olarak üzerimize düşen bir sorumluluk olursa, yerine getirmeye çalışırız” şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA