Bakan Yıldız: Türkiye, Beyni İle Vicdanı ve Kalbi İle Büyüyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Avrupa'da donarak ölen 600 kişi var.

Bu sayının 20'de biri Türkiye'de olsaydı, bu kadar insanımız ölseydi, 'Hükümet istifa' diye bağırırlardı. Aslında gelenek ve göreneklerimizi besleyen yapımız sayesinde bu tür olaylar ülkemizde yaşanmıyor. ' dedi. Bakan Yıldız, Avrupa ülkelerinde yalnızca ekonomik değerlerle oluşan bir yapının ön planda olduğunu ama bunun yeterli olmadığını ifade ederek, 'Türkiye büyümesini obez büyüme olarak yapmıyor. Beyni ile vicdanı ve kalbi ile büyüyor. ' diye konuştu.

Erciyes Kayak Merkezi 'nde gerçekleştirilmesi düşünülen ancak yoğun kar yağışı sebebiyle Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'na alınan '2023 Türkiye Vizyonunda Kayseri Turizmi Çalıştayı” Bakan Taner Yıldız 'ın katılımıyla başladı. Büyükşehir Belediyesi ile Kayserider tarafından düzenlenen çalıştaya, Yıldız'ın yanı sıra Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ve yurtdışından ve yurtiçinden çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan Bakan Yıldız 'ın gündeminde ise Avrupa'da donarak ölen 600 kişi kişi vardı. Bakan, bu sayının 20'de biri Türkiye'de olması durumunda herkesin ayağa kalkacağına işaret ederek, 'Özellikle maneviyat olarak Avrupa'daki yapı ile Türkiye'deki yapı arasında önemli bir fark var. Aslında gelenek ve göreneklerimizi besleyen yapımız sayesinde bu tür olaylar ülkemizde yaşanmıyor. Hayırseverlerimiz, para kazanırken bir yandan rahatlıkla çorbasını içerken bir yandan da yoksulların da karnını doyurabiliyor. ' dedi.
Bakan Yıldız, Avrupa ülkelerinde yalnızca ekonomik değerlerle oluşan bir yapının ön planda olduğunu ama bunun yeterli olmadığını ifade ederek, 'Türkiye büyümesini obez büyüme olarak yapmıyor. Beyni ile vicdanı ve kalbi ile büyüyor. Bu sağlıklı bir büyümedir. Bu büyüme devam edecektir. ' şeklinde konuştu.

'ERCİYES, SAATTE 35 BİN KİŞİNİN İSTİFADE EDECEĞİ BİR MERKEZ HALİNE GELECEK '

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise programın açılış konuşmasını yaparak, hava muhalefeti sebebiyle çalıştay ve toplantıları belediyenin meclis salonunda almak zorunda kaldıklarını ifade etti. Özhaseki, 'Havanın durumu malum, kendi içimizde ders çalıştık, hepsinin çalışmalarını gözden geçirdik. Hava şartları nedeniyle Erciyes'e çıkamadık. Pazar günü için durum ne gösterir bilemiyoruz ' dedi. Dünyada değişimin doğru algılandığı takdirde şehirlerin ileriye yönelik gelişimlerinin farklı olabileceğini kaydeden Özhaseki, 'Kayseri, gerekli altyapı çalışmalarını çoktan tamamladı artık. Önümüzde planlandırdığımız büyük projeleri yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Erciyes'te yapılan büyük proje de bunlardan biri. Bazı projeler vardır ki, onlar günübirliktir, kaldırım yaparsınız, ömrü 20 seneliktir, onlar geçer gider. Bazı projeler de günübirlik değildir, asırları etkiler. İnsanların ufku, şehirlerin kaderini belirler. Erciyes projesi böyle bir proje. Saatte 35 bin kişinin istifade edeceği bir merkez haline gelecek. Sadece turizm değil, hizmet sektörünün getireceği kalite artışı, istihdam olacak. ' diye konuştu.