Btü Rektörü Sürmen: Kampüs Alanı 2 B Yasasından Sonra Belli Olur

Bursa Teknik Üniversitesi’nin (BTÜ) kuruluşunun birinci yıl dönümü kutlandı.

Btü Rektörü Sürmen: Kampüs Alanı 2 B Yasasından Sonra Belli Olur
BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, kampüs alanının ancak 2 B yasasından sonra belli olabileceğini söyledi.
Almira Otelde düzenlene kutlama pogramına Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, kentin önde gelen işadamları ve öğretim üyeleri katıldı.

Programda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, “Toplantının amacı üniversitemizin bir yıllık faaliyetlerini ele almak. Bursa kamuoyu ile paylaşmak. Ayrıca bize bu konuda katkıda bulunanları ödüllendirmek. Üniversitemizde kamuoyu ile adım adım neler yaptığımızı ve hangi noktalara geldiğimizi paylaşmak istedik.” dedi.

Önümüzdeki yıl içinde ki hedeflerinden en önemlilerinin kampüs yeri belirlemek olduğun anlatan Prof. Dr. Ali Sürmen, “Aslında bu süreç adım adım gidilecek bir süreç. Öncelikle bölümlerimize yeni bölümler katmak ve akademik kadromuzu artırmak. İdari alanda da eksiklerimizi gidermek. Ama en önemlisi ise yerimizi henüz belirleyemedik. Ama ben eminim ki önümüzdeki yıla kalmayacak. Çoğu gitti azı kaldı. Yakında o da bir netliğe kavuşacak ve önümüzdeki yıl aktivitelerin büyük çoğunluğunu kendi kampüs alanımızda yaparız.” şeklinde konuştu.

Yeni alanının belirlenmesi ve altyapı çalışmalarının önümüzdeki yılın en önemli gündemi olacağını anlatan Rektör Prof. Dr. Ali Sürmen, “Kala kala elimizde iki tane alternatif kaldı. Bulardan bir tansi olacak. Ama bize görev verilirken o kentin ortak aklının katılımı ile bir seçim yapılması söylenmişti. Ortak akıl konusunda belki bu güne kadar tam bir karar verilemedi ama kurumsal gelişmemiz çok sağlıklı bir şekilde devam ediyor. Herhalde bu '2 B yasasını ' sonucu belli olduktan sonra şu veya bu şekilde bizim de kampüs alanımız belli olacak.” dedi.

Şu ada 11 öğretim üysei 11 'de araştırma görevlisi olmak üzere 22 akademik kadroya sahip olduklarını anlatan BTÜ Rektörü Sürmen, “27 tane de değerlendirilmekte olan başvuru var. Bu da bizim 50 'yi aşkın bir eğitim ordusuna sahip olduğumuzu gösterecek. Biz isteseydik şu anda 300 tane akademik kadromuz olabilirdi. Ama biz çizdiğimiz bir vizyon var, seçici olmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.
Daha sonra katılımcılara BTÜ 'nün kuruluşu, gelinen son durum şemalarla anlatıldı.