Ankara-konya Yolu Zincirleme Trafik Kazası Nedeniyle Kapandı

Ankara-Konya yolu zincirleme trafik kazası sonrası kapandı.Yoğun kar yağışı ve tipinin de etkisiyle yol uzun süre trafiğe kapatıldı.

Ankara-Konya yolu 80. kilometresinde bir yolcu otobüsü ile 3 TIR 'ın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi. Can kaybının olmadığı kazada bazı yaralıların olduğu öğrenildi. Kaza sonrası kar ve tipinin de etkisiyle Ankara-Konya yolu trafiğe kapatıldı. Saatlerce kapatılan yoldaki araçlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Bala Kavşağı 'nda polis Konya istikametinde giden araçları durdurarak, Ankara merkeze dönmeleri konusunda anons yaptı. Polisin uyarılarını dikkate alan bazı sürücüler Ankara 'ya dönerken, özellikle de yolcu otobüsleri ile TIR 'ların yolun açılmasını bekledikleri gözlendi. Konya 'ya gitmek için otobüsle yola çıkan bir yolcunun ise otobüsten inerek Ankara 'ya dönmesi dikkat çekti.

Kar yağışı sonrası buzlanan yol daha büyük kazalara yol açamaması için uzun süre trafiğe açılmadı. Şehirlerarası yük taşıyan TIR ve kamyon sürücüleri çareyi araçlarını yol kenarına çekmekte buldu.