Üniversite, İlçelerde Yüksekokul Açma Çalışmalarına Başladı

Muş Alparslan Üniversitesi, Korkut, Hasköy, Bulanık ve Varto ilçelerinde meslek yüksekokuluna bağlı programlar açmayı planlıyor.

Üniversite, İlçelerde Yüksekokul Açma Çalışmalarına Başladı
Şimdiden çalışmalara başlayan Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç, kaymakam ve belediye başkanlarına yönelik toplantı düzenledi.

Rektörlük hizmet binası toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Varto Kaymakamı Ahmet Günaydın, Bulanık Kaymakamı Ferit Görükmez, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Özcan ve Prof. Dr. Ekrem Atalan, Hasköy Belediye Başkanı Şefik Taşkın, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Murat Kayrı, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Çiftçi ve basın mensupları katıldı.

Makamında gazetecilere kısa bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç, Muş Alparslan Üniversitesi 'nin artık kurumsal kimliğine kavuştuğunu belirterek, fiziksel mekanların temin edilmesi ile hazırlanacak raporu Yükseköğretim Kurumu (YÖK) 'na arz edeceklerini söyledi. Korkut, Hasköy, Bulanık ve Varto 'da sosyal programlar ağırlıklı bir şekilde faaliyet vermek istediklerini açıklayan Rektör Prof. Dr. İnanç, şöyle konuştu: “Muş Alparslan Üniversitemiz; 6 fakültesi, bir yüksekokulu, 2 meslek yüksekokulu ve 2 enstitüsü ile birlikte eğitim öğretim faaliyetlerine devam ediyor. Geride bıraktığımız 2011 yılı itibarı ile yaklaşık 5 bin öğrencisi, 354 akademisyeni, 200 civarı idari personeliyle tamda kurumsal kimliğine kavuşmuş bulunmaktadır. Bilindiği gibi kamuoyunun ve ilçelerimizin ciddi bir talebi vardı; Muş Alparslan Üniversitesi sadece tarihinin hatırına binaen Malazgirt ilçemizde meslek yüksekokulu açmış ve faaliyete geçmişti. Özelikle sosyal programların ilçelerimizde faydalı olabileceğine kanaat getirdik. Bugün de Korkut, Hasköy, Varto ve Bulanık ilçemizin birinci derece sorunlarıyla bir istişare toplantısı yaptık. Kaymakamlarımız ve belediye başkanlarımız toplantıya iştirak ettiler. Eğer bir fiziksel mekan sağlamamız söz konusu olursa bu 4 ilçemizde de meslek yüksekokulumuza bağlı programlar açmayı düşünüyoruz. Bu 4 ilçemizde de sosyal programlar ağırlıklı biz faaliyete girmek istiyoruz. Bunların tabi olmazsa olmaz bazı hususları var onları paylaşacağız.”

BULANIK İLÇESİ YEŞİL IŞIK YAKTI
Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç, toplantı sonrasında basın mensuplarına yeniden açıklama yaptı. Rektör İnanç, Bulanık Kaymakamı'nın fiziki binalarının mevcut olduğunu, diğer kaymakamlıkların ise yapacakları çalışmalar sonucu bilgi vereceklerini söyledi.

Rektör İnanç, yaptığı açıklamada, şunları dile getirdi: “Toplantımızın temel amacı üniversitemize bağlı meslek yüksekokulu programlarının açılması hususuydu. Bildiğiniz gibi Muş 'un 5 ilçesinde sadece birisinde Malazgirt ilçemizde meslek yüksekokulu var. Hedefimiz 2012-2013 eğitim öğretim yılında Bulanık, Hasköy, Korkut ve Varto ilçelerimizde de programlar açmak ve buralara öğrenci almak. Bunun için Sayın Kaymakamlarımız ve Belediye Başkanlarımız ilçelerinde çalışmalarını yapıp bize dönecekler. Müsait olan ilçelerimizle ilgili üniversite olarak teknik heyet görevlendirip uygun olan ilçelerimizde Eylül 2012 yılında öğrenci almayı düşünüyoruz. Şu aşamada fiziksel mekanlar açısından Bulanık ilçemizi gördük. Sayın Kaymakamımız ilçede hazır mekanların olduğunu ifade ettiler. Bir ekibimiz o mekanları görüp bize raporlarını sunacaklardır ve biz de YÖK 'e arz edeceğiz. Umudumuz ve temennimiz o dur ki 2012 Eylül itibarı ile Malazgirt ilçemize ek olarak 4 ilçemizde de bu programları aktif hale getirip ilçelerimize öğrenci kazandırmaktır. Hep birlikte ilçelerimizin kalkınmasına katkı sunmaktır. Ben bunun ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Öte yandan Bulanık Kaymakamı Ferit Görükmez, mevcut fiziki binalarının olduğunu ve yüksekokulun ilçeye kazandırılması için mutlu olduklarını söyledi. Bulanık Kaymakamı Görükmez, “Rektörümüz kaç haftadır bizi çağırıyor, ama hava şartları nedeniyle icabet edemedik. Tabi ilçelerimiz olarak yüksekokul istiyor, ama istemenin bir bedeli var. Üniversiteler sadece burada değil, ilk açıldıklarında yatırımlar yapmaktalar. Şu an derslik ihtiyacına cevap verecek fiziki mekanlar istediler. Biz de Bulanık olarak buna hazır olduğumuzu söyledik. Biz inşallah 2012 yılında yüksekokulumuza kavuşmuş olacağız.” şeklinde konuştu.